Veel deelnemers op de zaterdag van de Roll-Over Bronckhorst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Veel deelnemers op de zaterdag van de Roll-Over Bronckhorst. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

Zestiende editie Roll-over Bronckhorst op 21 mei 2022

Maatschappij

‘We mogen weer los’

VORDEN/REGIO - De jaarlijkse Roll-over Bronckhorst gaat weer door! Echter is het dit jaar een eendaagse op zaterdag 21 mei. De route voert dan in en rond Vorden en is natuurlijk geschikt voor rolstoelen. De Zonnebloem regio IJsselstreek wil maar een ding: dat het weer een mooie happening gaat worden en dat de deelnemers (en vrijwilligers) genieten.

Deelnemers
Deze rolstoel-eendaagse voor deelnemers met een fysieke beperking is uniek. Zowel de rolstoeldeelnemers als de begeleiders genieten zichtbaar van deze gezamenlijke happening. Bijna alle deelnemers komen uit de provincie Gelderland. 

Daarbij komen verreweg de meeste deelnemers uit de Zonnebloem regio De IJsselstreek; dit zijn de gemeenten Bronckhorst, Zutphen en Lochem. Leeftijd doet niet ter zake; alle leeftijden kunnen deelnemen aan dit prachtige evenement. Bepalend is dat je als deelnemer deze afstand niet zelfstandig kunt lopen. Elke deelnemer krijgt een vrijwilliger toegewezen voor het duwen van zijn/haar rolstoel.

Verwennerij
Als deelnemer (en vrijwilliger) word je tijdens deze dag onderweg goed verzorgd. Bij stopplaatsen is er koffie/thee met iets lekkers. Ook ontbreekt het niet aan fruit en het nodige drinken tijdens de wandelingen. Met de gulle bijdragen van alle sponsors, de Vrienden van de Roll-over, kan de deelname aan de Roll-over voor een relatief klein bedrag worden aangeboden.

Vrijwilligers
Er komt veel kijken om de Roll-over te organiseren. Een speciale Roll-over commissie komt meerdere keren bij elkaar en regelt de inschrijving en sponsoring, de rolstoelen, zet de routes uit, organiseert alle vrijwilligers zoals verkeersregelaars, hulp, zorg, bediening, en organiseert de stopplaatsen met drinken, muziek, toiletten en verpleegkundige zorg. 

En dan niet te vergeten alle vrijwilligers die het vervoer van de deelnemers verzorgen en de vrijwilligers die de rolstoelen duwen. Per saldo zijn er meer dan twee vrijwilligers actief op één deelnemer. 

Vreugde, blijdschap en dankbaar werk
Daar doen de vrijwilligers het allemaal voor! Als je ziet hoe gelukkig en blij de deelnemers zijn dat ze zo’n Roll-over mee kunnen maken, dan doe je dit vrijwilligerswerk met heel veel plezier. De rolstoeldeelnemers genieten letterlijk en figuurlijk met volle teugen van het buiten zijn, de gezellige onderlinge contacten en het samen wat eten en drinken. Daarbij komt dat zij genieten van de alledaagse dingen in de Achterhoekse natuur tijdens deze wandeltocht. Al met al een feest voor alle deelnemers samen met de vrijwilligers. Voor die vrijwilligers geeft het veel voldoening als je ziet hoe gelukkig de deelnemers zijn. Het is heel dankbaar (vrijwilligers)werk.

Voorzitter Ben van Raaij van de Zonnebloem regio de IJsselstreek spreekt namens alle vrijwilligers zijn trots uit om tijdens deze zestiende Roll-over Bronckhorst weer te kunnen helpen met de organisatie. Op voorhand wil hij alle Zonnebloem vrijwilligers, en Vrienden van de Roll-over bedanken voor hun belangeloze inzet en bijdrage.


Informatie en opgave: rollover.bronckhorst2005@gmail.com of www.zonnebloem.nl/ijsselstreek/nieuws

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld