Vrijwilliger en vluchteling. Foto: Goedele Monnens
Vrijwilliger en vluchteling. Foto: Goedele Monnens

VluchtelingenWerk Zutphen op zoek naar vrijwilligers

Maatschappij

ZUTPHEN - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek.

Om die reden zoekt VluchtelingenWerk op korte termijn maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in Zutphen, waar voor hen zo veel nieuw is.Een maatschappelijk begeleider helpt bij het regelen van allerlei praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts of basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De gevraagde tijdsbesteding is 3 à 4 dagdelen per week.
De mensen die deze uitdaging oppakken gaan deel uitmaken van een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam. Verder biedt VluchtelingenWerk ondersteuning door een beroepskracht, een inwerkprogramma, de mogelijkheid om (online) aanvullende cursussen en trainingen te volgen, een onkostenvergoeding en vooral boeiend en zinvol werk. Alles gebeurt volgens de RIVM-richtlijnen en coronaproof.
Wie zich geroepen voelt kan mailen naar teamleider Tanja Dijenborgh via tdijenborgh@vluchtelingenwerk.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld