Theaterkoor Encore. Foto: PR
Theaterkoor Encore. Foto: PR

Theaterkoor Encore brengt Via Crucis van Franz Liszt

Cultuur

KRANENBURG/VORDEN - Op zondagmiddag 24 maart, Palmzondag, om 14.00 uur, zingt Encore, muziek- en theaterkoor uit Oldenzaal de Via Crucis van Franz Liszt in het Heiligenbeeldenmuseum aan de Ruurloseweg 101 in Kranenburg-Vorden. Het werk is gewijd aan de veertien kruiswegstaties en wordt uitgevoerd met zang van de ongeveer 35 leden tellend koor en pianospel. 

Het werk neemt een bijzondere plaats in het oeuvre van Liszt in, vooral omdat het een werk is van grote verstilling. Bijzonder is het werk ook omdat het de grenzen van de tot dan toe gangbare tonaliteit opzoekt. In de oorspronkelijke versie was voorzien orgelbegeleiding, later voegde Liszt hier een versie met pianobegeleiding aan toe.

Opening tentoonstelling
Na de uitvoering van Encore zal de thematentoonstelling, ‘De ambachtsman achter het kunstwerk van August Klawer’, officieel worden geopend.
Entree 7,50 euro, museumkaart geldig. Geopend vanaf zondag 24 maart tot en met donderdag 31 oktober iedere dag, behalve maandag, met uitzondering van tweede paasdag en tweede pinksterdag, van12.00 tot 17.00 uur. Tel. 0575-55 64 88, alleen tijdens openingstijden.


www.heiligenbeeldenmuseum.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant