Introdans, programma 'Spring'. Foto: Hans Gerritsen

Introdans, programma 'Spring'. Foto: Hans Gerritsen

Uitbundige dans van Mauro Bigonzetti in Theater Hanzehof

Cultuur

ZUTPHEN - Introdans viert de lente en het leven met ‘Spring’, een programma dat zich concentreert op het werk van de gerenommeerde choreograaf Mauro Bigonzetti. Bekend om zijn uitzonderlijke diversiteit, belicht Spring vooral de uitbundige en levenslustige kant van Bigonzetti’s oeuvre. Het programma omvat twee publieksfavorieten uit het repertoire van Introdans, Cantata en drie delen uit Rossini Cards, waarvan twee nieuw voor Introdans. Daarnaast creëert Bigonzetti speciaal voor Spring een nieuwe choreografie genaamd Bambù. Op vrijdag 10 mei 2024 staat SPRING van Introdans gepland in Theater Hanzehof in Zutphen om 20.15 uur.

Roel Voorintholt, artistiek directeur van Introdans, benadrukt het belang van het programma: “We leggen jaarlijks de focus op het werk van een belangrijke choreograaf voor ons gezelschap, om zo hun ontwikkeling te tonen. Bigonzetti’s werk is opbeurend en inspirerend, het viert het leven.” 

Bambù is een nieuwe creatie van Mauro Bigonzetti voor het hele Introdans ensemble. Een abstract ballet vol pure dans over verbinding. Bigonzetti’s zoon Federico Bigonzetti componeerde de (elektronische) muziek voor deze nieuwe choreografie. De dansers schitteren in kostuums van Hul le Kes, de Arnhemse ontwerpstudio van Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer, die gespecialiseerd is in circulaire en duurzame textielproducten.

Daarnaast zijn drie delen uit Rossini Cards te zien, waarbij nieuwe elementen zijn toegevoegd aan het bekende werk, en Cantata, een krachtig en gepassioneerd stuk dat de Italiaanse volkscultuur en liefde viert. Mauro Bigonzetti, een gerenommeerd choreograaf die onder meer het Ballet de la Scala in Milaan leidde, staat bekend om zijn werk voor vooraanstaande balletgezelschappen wereldwijd.

Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.introdans.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant