De zus van Edith, Trudy Meijering (links), nam de Meander in ontvangst uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen. Foto: Jolanda van Velzen

De zus van Edith, Trudy Meijering (links), nam de Meander in ontvangst uit handen van burgemeester Annemieke Vermeulen. Foto: Jolanda van Velzen 

Meander postuum toegekend aan Edith Meijering

Cultuur

ZUTPHEN - Op zaterdag 10 september heeft burgemeester Annemieke Vermeulen de Meander postuum toegekend aan de eerder dit jaar overleden kunstenares Edith Meijering. Die dag werd in Dat Bolwerck een expositie geopend van haar werk, samengesteld door de burgemeester. De opening viel op de dag dat Edith 60 jaar zou zijn geworden. 

Meander
Edith Meijering (Deventer 1962 – Zutphen 2022) was een gedreven, kleurrijke en inspirerende kunstenares. Ze was een Zutphens talent en had ook de gave om haar kennis en kunde te delen. Op haar eigenzinnige manier: intens, vol passie, nieuwsgierig, overweldigend en soms juist kwetsbaar en zoekend. Edith was ook een strijder: voor erkenning, voor behoud van haar atelier aan de Kolenstraat en voor wie zij was. Edith was gul in haar gastvrijheid. Haar atelier was ook een ruimte voor vele ontvangsten en diners.

Edith was een internationaal bekend kunstenares. Haar werken zijn in het binnen- en buitenland geëxposeerd. Ze heeft 36 jaar gewerkt aan een indrukwekkend oeuvre. Edith leefde voor en van de kunst. Het college van de gemeente Zutphen is Edith Meijering zeer erkentelijk voor alles wat zij voor Zutphen heeft betekend.

Expositie
De expositie is samengesteld door burgemeester en kunsthistorica Annemieke Vermeulen. Haar keuze weerspiegelt de intieme herinnering aan Edith Meijering en aan haar leven en werk. De zolder van Dat Bolwerck is door Annemieke Vermeulen ingericht met haar selectie van topstukken uit het werk van Edith. De zolder ademt dezelfde sfeer als destijds in het atelier.

Vanaf deze week is de expositie voor iedereen te zien in Dat Bolwerck.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant