Foto: PR

Foto: PR

Zjuust speelt De gebroeders Leeuwenhart

Cultuur

ZUTPHEN - Op zaterdag 21 en zondag 22 mei geeft jeugdtheater Zjuust twee voorstellingen in de Hanzehof. Zij spelen De gebroeders Leeuwenhart, naar het beroemde verhaal van Astrid Lindgren.

De gebroeders Leeuwenhart vertelt het meeslepende verhaal van de broers Jonathan en Karel, die ten strijde trekken tegen een wrede tiran. Jonathan en Karel wonen in het Kersendal van Nangijala. In het andere dal, het Bramendal, heerst de tiran Tengil, zo wreed als een slang. Hij dreigt van alle mensen slaven te maken. Maar dat is nog niet het enige. De mensen zuchten onder de wreedheid van zijn reusachtige draak Katla. Het kleinste vlammetje van haar is genoeg om te verlammen of te doden. Jonathan en Karel tonen zich ware helden en gaan de strijd aan met de draak om het Bramendal te bevrijden.

Dit avontuur met mooie livemuziek en lichtdecors wordt gespeeld door spelers tussen de 11 en 16 jaar onder leiding van Ine Verschoore en Wil Biemond. Onlangs ontvingen de regisseurs een koninklijke onderscheiding voor hun jarenlange inzet voor Zjuust.

De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 21 mei om 19.00 uur en zondag 22 mei om 14.00 uur in de Hanzehof. Kaartjes kosten 9 euro voor kinderen t/m 14 jaar en 11 euro voor volwassenen. Op maandag 23 mei is er een besloten voorstelling voor scholen. De voorstelling is geschikt voor publiek vanaf 8 jaar. Reserveren kan via reserveren@zjuust.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant