Herdenking 28 maart in het Thateplantsoen. Foto: PR
Herdenking 28 maart in het Thateplantsoen. Foto: PR

Herdenkingen 2022 Tweede Wereldoorlog

Algemeen

WARNSVELD - In Warnsveld worden de volgende herdenkingen voorbereid, waarbij van tevoren op de scholen wordt verteld wat er plaats vond.

Maandagmorgen 28 maart 11.00 uur
Bij het V1-gedenkteken op het Thateplantsoen; Herdenking aan de V1- ramp van 28 maart 1945, waarbij twaalf burgers omkwamen en circa twintig huizen werden verwoest.
Adoptieschool: Kindcentrum Adriaan van den Ende, groep 7.

Dinsdag 5 april 11.30 uur
Bij het Witte Kruisje op Paul van Borkplantsoen, Leesten; Herinnering aan één van de eerste gesneuvelde Canadese militairen: Cpl. A.P. Periard, op 4 april 1945.
Adoptieschool: Kindcentrum Lea Dasberg, groep 6.

Donderdag 7 april 11.30 uur
Bij het Canadezenmonument aan de Kerkhofweg; herdenking aan de 36 op toenmalig Warnsvelds grondgebied gesneuvelde Canadese militairen.
Adoptieschool: CBS Arcade, Warnsveld, groep 8.

Vrijdagmiddag 22 april aanvang 13.30 uur
Herdenken Vergeten Slachtoffers in de Vredeskapel GGNet; ieder half uur een herdenking aan de overleden psychiatrische patiënten, vooral zij die omkwamen door het oorlogsgeweld of werden vermoord in het concentratiekamp.
Leerlingen van klassen 3 van de Adoptieschool Het Isendoorn College leggen bloemen bij Gedenkteken GGNet op de begraafplaats in Warnsveld.
Advies bezoekers: na laatste herdenking van 15.45 napraten bij koffie in de kapel.

Woensdag 4 mei 20.00 uur
Nationale Dodenherdenking bij het Monument voor de Gevallenen aan de Veldesebosweg. Start in de Martinuskerk om 19.00 uur.
Adoptieschool: OBS De Fontein, Warnsveld.

Vrijdag 13 mei 13.15 uur
Bij De Put van Morgan voor Huis ‘t Velde, herdenking van Cpl. Patrick B.G.Morgan, wiens lichaam op 5 april 1945 werd gevonden in een bunker bij ’t Velde.
Adoptieschool: Vrijeschool de Zonnewende.

Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld