Erwin van Tienoven van Amcor overhandigt de cheque aan Cynthia Imhoff (vervangend beheerster van de Schouw). Een medewerker van Amcor, Massimo Scanu, houdt de geit vast. De heren achteraan zijn cliënten van Zozijn, samenwerkingspartner van de kinderboerderij. Foto: PR
Erwin van Tienoven van Amcor overhandigt de cheque aan Cynthia Imhoff (vervangend beheerster van de Schouw). Een medewerker van Amcor, Massimo Scanu, houdt de geit vast. De heren achteraan zijn cliënten van Zozijn, samenwerkingspartner van de kinderboerderij. Foto: PR

Donatie voor Kinderboerderij De Schouw uit onverwachte hoek

ZUTPHEN - Amcor Flexibles Zutphen, een verpakkingsbedrijf al sinds 1951 gevestigd in Zutphen, heeft een substantiële donatie toegezegd aan de Kinderboerderij de Schouw.

Amcor heeft zich in deze lastige corona tijd een onder andere het beleidsdoelen 'het helpen van lokale doelen' gesteld. Daarvoor heeft Amcor een wereldwijd donatieprogramma opgezet. Alle productielocaties mogen zelf een lokaal doel kiezen die voor ondersteuning in aanmerking komt. “Ook het kabinet heeft ons opgeroepen een beetje voor elkaar te zorgen in deze tijd. Wij hebben dit opgepakt en onze medewerkers gevraagd welk lokaal initiatief of goed doel het nu erg moeilijk heeft en wij financieel zouden kunnen ondersteunen om de impact van de crisis enigszins te verlichten”, aldus Plant General Manager, Erwin van Tienoven.

Kinderboerderij ‘De Schouw’ is uit deze poll als eerste uit de bus gekomen. “Jullie werk is erg belangrijk en heeft zeker voor de Zutphense gemeenschap een grote betekenis. We begrijpen dat het juist nu helemaal lastig is zonder de steun van jullie normale groep van helpers. Graag willen we jullie blij maken met een donatie van 4.500 euro“.
Een van de medewerkers van Amcor, Massimo Scanu, is uitzonderlijk blij dat de gift naar De Schouw gaat. Hij heeft als kind de ontwikkeling van weiland naar kinderboerderij meegemaakt en ging later ook vaak met zijn kinderen op bezoek bij de kinderboerderij. “Voor Zutphen zou het echt een gemis zijn als de kinderboerderij zou moeten verdwijnen.”

Hanna Beuling, voorzitter van het bestuur: “Als kinderboerderij zijn we heel erg blij met deze geweldige gift. Juist in deze tijd geeft dit ook de waardering voor onze beheerders en vrijwilligers weer. Zij hebben de verzorging voor de hele kinderboerderij op zich genomen, zonder de vaste hulp. Daarnaast missen we inkomsten nu we al langer gesloten zijn. Gelukkig gaan we binnenkort weer twee middagen open als proef. We zijn afhankelijk van de giften die we krijgen en de vrijwilligers die ons ondersteunen. Deze gift helpt ons financieel, maar als we geen nieuwe vrijwilligers krijgen, kunnen we niet garanderen dat de kinderboerderij weer dagelijks open kan. Daarom een oproep aan iedereen die graag wil helpen, om contact op te nemen via kinderboerderijdeschouw@gmail.com".

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden