De verbrandde sluitdeur van de Penitentiaire Inrichting in Zutphen. Foto: GinoPress B.V.
De verbrandde sluitdeur van de Penitentiaire Inrichting in Zutphen. Foto: GinoPress B.V.

Verijdelde ontsnappingspoging Mocro-maffia: Busje uitgebrand bij sluisdeur gevangenis Zutphen

ZUTPHEN - Bewakers van de Penitentiaire Inrichting Zutphen hebben zondagochtend 19 januari een gewelddadige ontsnappingspoging van een kopstuk van de Mocro-maffia verijdeld. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid bevestigde dat tegenover de Telegraaf. Volgens hen gaat het om de gevangene Omar L., die door handlangers zou zijn geholpen. De politie hoort veel geruchten over wie de personen zouden zijn die hebben geprobeerd uit te breken. Vanwege het onderzoek worden geen mededelingen gedaan. Er is niemand ontsnapt uit de gevangenis.

's Morgens ontstond op het terrein van de Penitentiaire Inrichting aan de Verlengde Ooyerhoekseweg in Zutphen brand in een bestelbusje. De politie kwam na de melding even voor 11.00 uur massaal ter plaatse. De brandweer bluste de bestelbus. Het uitgebrande voertuig stond tegen de sluisdeur van de gevangenis aan.

Agenten droegen kogelwerende vesten en zetten de omgeving van de gevangenis ruim af. Het leek te gaan om een zoekactie naar iets of iemand. Ook een politiehelikopter cirkelde enige tijd boven Zutphen. Twee wegen rondom de Penitentiaire Inrichting waren afgesloten voor het verkeer. De pers en omstanders werden op ruime afstand gehouden.

Op twitter liet de politie Zutphen weten: 'Het lijkt erop dat er een georganiseerde uitbraakpoging is gedaan'.

Verder wordt verwezen naar politie.nl. Op deze site staat te lezen dat meerdere personen hebben geprobeerd om in te breken, maar die poging is verijdeld. De politie is direct op zoek gegaan naar deze personen. Daarbij hebben agenten nauw samengewerkt met de Duitse politie, de Landelijke Eenheid, recherche, de Dienst Speciale Interventies (DSI) en de Koninklijke Marechaussee.

De politie heeft na een achtervolging één verdachte in Zevenaar aangehouden en nog drie mannen bij Wehl. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij deze vermoedelijke uitbraakpoging.

Bij de PI is het gebied ruim afgezet geweest door bewapende agenten. Dit voor de veiligheid van de situatie en het onderzoek dat gaande was. Ook is er een politiehelikopter ingezet.

Zodra er meer informatie is te melden, zal dit bericht aangevuld worden via politie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden