Frans Velthuis en Rob van Druten. Foto: Henk Derksen
Frans Velthuis en Rob van Druten. Foto: Henk Derksen

Heit al geheurt in de Walburgiskerk in Zutphen

ZUTPHEN - Het optreden van 'Heit al geheurt' op vrijdag 1 november vond in een bijzondere entourage plaats. Allereerst was daar de locatie: De Walburgiskerk aan het 's Gravenhof in Zutphen. Vervolgens de ontvangst met mosterdsoep of snert met 'hompen' Zutphens brood en tegen de dorst was ook van alles te krijgen. 'Heit al geheurt', bestaande uit Frans Velthuis en Rob van Druten, zorgde voor een vol programma in een volle kerk.

Voor de pauze kwam Frans op als priester, terwijl het beroemde Baderorgel speelde. Rob wilde dit overtroeven en kwam op met dweilorkest 't Spul(t). Het programma werd voorafgegaan en ondersteund door een muzikaal trio, bestaande uit Wolfram Reisiger, Frank Ong Alok en Eric Snellink. Tijdens het programma trad sopraan Johannette Zomer verschillende keren op, soms begeleid door een koor. Ze zong heel diverse stukken, van 'Worst, worst, worst' tot gospel. In het gesprek met schrijfster Annegreet van Bergen werd de 'Man van de Knakworst' opgevoerd. Dit was een mooie introductie van de pauze, waarin broodjes knakworst werden uitgedeeld. Na de pauze wisten de heren van Heit al geheurt het publiek nog een tijdje te vermaken, onder
andere met een paar gedichten, waarna Hans Keuper van 'Boh Foi Toch' met een paar mooie grappen en een muzikaal spektakel voor een afsluiting zorgde.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Nieuwsoverzicht

Meer berichten