Cordula Rooijendijk. Foto: Annaleen Louwes
Cordula Rooijendijk. Foto: Annaleen Louwes

Schrijfster Cordula Rooijendijk richt de schijnwerpers middeleeuws Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Zondag 11 juni van 15.00 tot 17.00 uur vindt er een historische Hanzelezing plaats door schrijfster Cordula Rooijendijk in de Buitensociëteit. Deze lezing wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Zutphen en Boekhandel Van Someren & Ten Bosch en is voor iedereen die meer van de geschiedenis van Zutphen wil weten.

Medio juni gaan de Internationale Hanzedagen van start en als prelude zal schrijfster Cordula Rooijendijk de schijnwerpers richten op middeleeuws Zutphen. Wist u dat er al sinds 1356 Hanzedagen worden gehouden?

Cordula Rooijendijk baseert haar lezing op haar boek Vrije jongens, waarin ze de succesvolle ondernemers portretteert die Nederland ooit rijk maakten: de vrije jongens van de Hanze, de Bergenvaarders, de VOC en de WIC. Ze vertelt over Albert van de Korenmarkt, een Zutphense handelaar in hout en zout, over Louis de Geer, die zonder scrupules vanuit Zweden de WIC beconcurreerde, over Jan Reeps, die in z'n eentje Zuid-Amerika wilde koloniseren, en over Anthony van Hoboken, die rustig in slavenjongens bleef handelen toen dat allang verboden was. Vrije jongens is een meeslepend, inspirerend en soms huiveringwekkend verhaal over mensen van vlees en bloed die maar één handelsmotto hadden: als het moet verkoop je ook jezelf.

Toegangskaarten a 10 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant