Een deel van de tekening die aangebracht zal worden in de tunnel. Foto: PR

Een deel van de tekening die aangebracht zal worden in de tunnel. Foto: PR

Wie schildert mee aan de tunnel tussen de Emmerikseweg en Bronsbergen?

Algemeen

ZUTPHEN – In september gaat de werkgroep Tunnelkunst samen met buurtbewoners de tunnel onder de N348 (tussen Emmerikseweg en Bronsbergen) beschilderen. Ook hebben bewoners van de Zuidwijken/Bronsbergen meegedacht over het ontwerp van de beschildering. 

Tussen 29 augustus en 4 oktober vinden de volgende werkzaamheden plaats (na het reinigen door de provincie van de tunnel): op 29, 30 en 31 augustus wordt de tunnel in de grondverf gezet. Daarna tot 9 september gaat kunstenaar Ingeborg van Dijk de tekening aanbrengen in de tunnel. Vanaf 9 september gaat de werkgroep tot 2 oktober voornamelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag beginnen de tekening in te schilderen. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en wat lekkers van Bakkerij van Zuijlen erbij. 

Wie mee wil helpen kan bij aanmelden aangeven hoe lang men meedoet. Dit kan al vanaf 9 uur ‘s ochtends of vanaf de middag tot 18.00 uur. Op 3 en 4 oktober wordt een beschermlaag over het geschilderde object aangebracht. De werkgroep kan alle hulp gebruiken en roept dus iedereen op zich aan te melden. De officiële opening van de tunnel staat gepland op 9 oktober om 14.00 uur. Momenteel met de toezegging van o.a. de burgemeester van Zutphen.

Meehelpen
“We kunnen nog schilders en gastvrouwen/mannen gebruiken. En hopen met dit artikel mensen nieuwsgierig gemaakt te hebben om, ook al is het maar een dagdeel, mee te gaan schilderen.”, zo laat de werkgroep Tunnelkunst weten.
Kijk voor informatie en aanmelden op tunnelkunst.wixsite.com/werkgroep. Wijkbewoners van de Zuidwijken/Bronsbergen worden ook van harte uitgenodigd mee te doen. Men kan contact opnemen via 06- 12525256 of werkgroeptunnelkunst@gmail.com.

De werkgroep wil graag alle partijen bedanken die dit project mogelijk maken, te weten: De Provincie Gelderland, De gemeente Zutphen, Mpower, VSBFonds, BUURTFonds, Marion Polak Fonds, Pr. Bernard Cultuurfonds, Stichting Het Gebroeders Bakker Weeshuis, Winkeliers De Brink, KARWEI de Stoven, Garage Bochane, Geluksvogels, Driekant, Aerofitt Bronsbergen, Talamini Zutphen, De Uitwijk (en Perspectief) en vele vrijwilligers vooral uit de wijk Zuidwijken en Bronsbergen.




Een deel van de tekening die aangebracht zal worden in de tunnel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant