Mezzosopraan Catelijn van Berkel. Foto: PR

Mezzosopraan Catelijn van Berkel. Foto: PR

Marktconcert met jonge talenten

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 14 augustus om 17.00 uur is er weer een bijzonder Marktconcert in de Walburgiskerk in Zutphen. Twee getalenteerde jonge musici, mezzosopraan Catelijn van Berkel en organist Jan Pieter Lanooy op het Baderorgel, zullen optreden met werken van J.P. Sweelinck, A. Honegger, A. Diepenbrock, H. Andriessen, F. Martin en J.S. Bach.

Catelijn van Berkel (1997) is een multitalent, ze volgt niet alleen een dubbele bachelor koordirectie en klassieke zang op het Conservatorium Utrecht, daarnaast is ze ook nog bezig met haar master geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Als sopraan zingt Catelijn bij Collegium Musicum Trajectum en in verschillende ensembles voor oude muziek.

Jan Pieter Lanooy (1993) haalde zijn master orgel cum laude in 2019 in Den Haag, hij studeerde ook geschiedenis en muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Sinds september 2019 is hij als organist verbonden aan de Remonstrantse/Vrijzinnige gemeente Vrijburg in Amsterdam. Ook is hij werkzaam bij de Nederlandse Bachvereniging als archivaris en bibliothecaris.

Het concert is gratis toegankelijk met een vrijwillige bijdrage aan de uitgang.


www.baderorgel.nl






Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant