Fotograaf: Wesley Fotografeert
Fotograaf: Wesley Fotografeert

Den Bouw behaalt goede IGJ beoordeling

Partnerbijdrage

In de week van de Dag van de Zorg en Welzijn heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) het rapport van het inspectiebezoek op 26 januari aan Zorg-wooncentrum den Bouw in Warnsveld gepubliceerd. De IGJ concludeert dat den Bouw op alle getoetste thema’s een goede (donker) groene beoordeling behaalt.

Deze goede IGJ beoordeling was reden voor een klein feestje. Op woensdag 10 mei is om tien uur de vlag gehesen en werd het behaalde resultaat met taart en koffie gevierd met cliënten en medewerkers.

Bevindingen IGJ

In de afgelopen jaren heeft den Bouw vanwege eerdere IGJ bevindingen een ontwikkelplan uitgevoerd om de kwaliteit en veiligheid in den Bouw in overeenstemming te brengen met de werkwijzen zoals die nu gangbaar zijn in de verpleeghuiszorg. Hiervoor is het zorgproces vernieuwd, waar mogelijk gedigitaliseerd en is specifieke expertise en deskundigheid aangesteld. De verbeteringen en veranderingen hebben plaats kunnen vinden op een wijze die past bij den Bouw, geredeneerd vanuit wat de cliënt nodig heeft, diens vrijheid en autonomie.

De IGJ concludeert in zijn laatste rapport dat vrijheid en eigen regie zijn uitgewerkt in visie en beleid en herkenbaar zijn in de dagelijkse zorgpraktijk. Door de inspectie wordt opgemerkt dat zorg wordt verleend door enthousiaste en betrokken zorgverleners die goed met elkaar samenwerken. Er is een cultuur van gehoord zijn en op alle niveaus in de organisatie is in- en tegenspraak mogelijk.

Welkom bij den Bouw!

In den Bouw wordt zorg verleend aan mensen met een indicatie. Deze zorg kan ook in de zorgwoningen die rondom den Bouw of in de buurt worden verleend. Den Bouw is gespecialiseerd in zorg voor mensen met geheugenproblemen door dementie. In samenwerking met huisartsen kan al in een vroeg stadium worden geadviseerd en ondersteund. Daarnaast biedt den Bouw wijkverpleging en zorg aan mensen met een tijdelijke hulpvraag.

Den Bouw is een ontmoetingsplek voor de buurt met een eigen restaurant, grand-café en biljart. Dagelijks worden met lokale en seizoensgebonden ingrediënten vers warme maaltijden bereid in de eigen keuken. De maaltijden worden geserveerd in het restaurant en door tafeltje-dek-je vrijwilligers thuisbezorgd in Warnsveld en Zutphen.

Veel bezoekers van den Bouw vinden het gezellig om samen met anderen een kopje koffie te drinken, een maaltijd te nuttigen of aan een activiteit deel te nemen. Naast gezelligheid en ontmoeting zorgt dit voor structuur in de dag.

Informatie

Indien u nadere informatie wenst of een vraag heeft dan kunt u contact opnemen met den Bouw. Wij zijn telefonisch te bereiken via 0575 522 840 of per e-mail via info@denbouw.net. Daarnaast onderhouden we goede contacten met de huisartsenpraktijken in Warnsveld en Zutphen die gericht naar onze zorgverleners kunnen doorverwijzen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Den Bouw. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant