Foto: PR
Foto: PR

3 handige tips om geld te besparen op boodschappen

Partnerbijdrage

Alles lijkt steeds duurder te worden en dat voelen we in onze portemonnee. Daarom is het wel zo fijn als je zoveel mogelijk kunt besparen bij het doen van de boodschappen. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes, waardoor je aan het einde van de maand net wat meer overhoudt. Wij zetten drie praktische tips voor je op een rij.

Verantwoord hamsteren
Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is dat je meteen de hele winkel leeg koopt, waardoor er niets overblijft voor anderen, kan het inslaan van een kleine voorraad wel kosten schelen. Sla bijvoorbeeld wat meer producten in als deze in de aanbieding zijn of koop ze alvast voordat de prijzen nog verder stijgen. Ga hierbij wel alleen voor (lang) houdbare producten, zodat je ze uiteindelijk niet weer weg hoeft te gooien, doordat de datum verstreken is. Ga bijvoorbeeld eens naar de wijn groothandel en sla een wat grotere voorraad in van je favoriete wijn. Extra voordelig en in sommige gevallen wordt de wijn alleen maar lekkerder als je deze wat langer bewaart.

Voorraad invriezen
Is er een goede aanbieding op producten, die wel beperkt houdbaar zijn? Dan kun je ervoor kiezen deze toch wat groter in te slaan en vervolgens in te vriezen. Zo kun je ze langer bewaren en bespaar je toch een hoop geld. Dit is een prima oplossing voor bijvoorbeeld groente, vlees en brood. Maar bijvoorbeeld ook als je vaak eten moet weggooien, omdat je te veel gemaakt hebt. Vries de restjes in, zodat je hier later nog eens van kunt eten of het weer kunt verwerken in een ander gerecht. Let wel op dat je de ingevroren voedingsmiddelen niet alsnog zo lang bewaard, dat je het uiteindelijk niet meer kunt eten.

Extra korting scoren
Eigenlijk hebben we het hierboven ook al benoemd, maar om te besparen op boodschappen is het natuurlijk belangrijk dat je de aanbiedingen in de gaten houdt. Ga hiervoor desnoods naar verschillende winkels als het uit kan met de brandstofkosten van je auto. Ook kan het helpen om voordat je gaat thuis alvast een boodschappenlijstje samen te stellen aan de hand van alle aanbiedingen. Zoek dit online alvast uit en hou je vervolgens aan het lijstje, zodat je geen onnodige impulsaankopen doet. Het is misschien even wat extra uitzoekwerk, maar scheelt wel een hoop geld. En sta je ingeschreven bij de KVK? Doe je inkopen dan eens bij de groothandel. Shop bijvoorbeeld je drank bij de bier groothandel, zodat je profiteert van nog lagere prijzen.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Hocras. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld