Zamani voor cadeauwinkel Steengoed die op 30 januari vijf jaar bestaat.
Zamani voor cadeauwinkel Steengoed die op 30 januari vijf jaar bestaat. Steengoed, 's Heeren Loo

Cadeauwinkel Steengoed viert vijfjarig bestaan

Zorg

ZUTPHEN - Op dinsdag 30 januari bestaat cadeauwinkel Steengoed aan de Laarstraat in Zutphen vijf jaar. Sinds de start van de cadeauwinkel in januari 2019 weten veel inwoners van Zutphen en toeristen de cadeauwinkel in de Laarstraat te vinden voor handgemaakte decoratieve artikelen in huis, een persoonlijk cadeautje zoals een unieke tas, sleutelhangers of een bewerkte theedoos. Vooral de vogelhuisjes met mozaïek en de houten geboorteborden zijn bij klanten van Steengoed favoriet.

Begeleiders Marianne en Marjan zijn al vanaf de start in 2019 betrokken bij Steengoed. “De medewerkers van Steengoed zijn heel trots op de producten die ze maken. Als we mensen die onze winkel bezoeken dan horen zeggen dat ze zo veel mooie spullen zien en niet weten wat ze moeten kiezen, dan zijn we dankbaar dat we de medewerkers mogen begeleiden in hun werk. Door het werken bij Steengoed hebben we al heel veel mensen zien ontwikkelen en groeien.”

Vijfjarig bestaan
Het vijfjarig bestaan van Steengoed is een bijzonder moment. Dit gaan we die dag samen met de medewerkers en vrijwilligers die dan aan het werk zijn vieren met koffie, thee en lekkernijen”, vervolgt Marianne. “En voor onze klanten hebben we van 29 januari tot 5 februari een kortingsactie”, vult Marjan aan.

Over Steengoed
Steengoed is een leer- en werklocatie voor mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden begeleid door een team van enthousiaste begeleiders en vrijwilligers. In de cadeauwinkel verkopen zij de handgemaakte producten uit het eigen atelier en van verschillende dagbestedingslocaties van ‘s Heeren Loo en andere zorgorganisaties in de regio.

Medewerkers en vrijwilligers gezocht
Naast een locatie voor dagbesteding is Steengoed een leerwerkplek en er worden ook arbeidsmatig (productie-)werkzaamheden uitgevoerd. Steengoed heeft nog plek voor nieuwe medewerkers met een (verstandelijke) beperking of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook is Steengoed op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om bij de activiteiten van Steengoed te ondersteunen. Ga je naar het speciaal onderwijs of ben je op zoek naar een stageplek dan ben je ook van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant