Afbeelding

McDonalds aan de N346 onaangename verrassing voor Zutphens college van B&W

Economie

ZUTPHEN - Op 31 december 2023 heeft de gemeente een vergunningsaanvrage ontvangen voor het realiseren van een McDonalds vestiging aan de Lochemseweg, de N346 tussen Zutphen en Lochem. Hierover is inmiddels zowel bij de omwonenden als in de pers flinke commotie ontstaan. Ook door het college van B&W wordt deze ontwikkeling als onwenselijk voor het buitengebied gezien.

“Het vestigen van een McDonalds restaurant, met een McDrive, vindt het college een onwenselijke ontwikkeling in het buitengebied.”

De gemeente richt zich bijvoorbeeld als JOGG-gemeente speciaal op het bevorderen van gezond gewicht van jongeren. Met een grote aantrekkingskracht voor verkeer is een McDrive op de Lochemseweg een negatieve ontwikkeling voor de verkeersveiligheid. En een dergelijk grootschalig horecabedrijf past eigenlijk niet in het rustige buitengebied.

Echter, ook het college moet zich houden aan de vastgestelde regels en normen van het bestemmingsplan. Daaraan zal de vergunningaanvraag dan ook zorgvuldig worden getoetst.

Wethouder ruimtelijke ordening en economie Jasper Bloem: “Wij zijn daadwerkelijk geschrokken van het feit dat de ontwikkelaar van het pand, bestemd voor een McDonaldsvestiging, gekozen heeft voor juist deze locatie. In het buitengebied.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld