Onderneemster Marjolijn de Groot zoekt met spoed een geschikte kandidaat voor de overname van haar speciaalzaak Haken & Ogen. Foto: Rudi Hofman

Onderneemster Marjolijn de Groot zoekt met spoed een geschikte kandidaat voor de overname van haar speciaalzaak Haken & Ogen. Foto: Rudi Hofman

Gezocht: leergierige kandidaat voor overname speciaalzaak Haken & Ogen

Zakelijk

ZUTPHEN – Zonder chronische rugklachten was Marjolijn de Groot (67) graag nog enkele jaren doorgegaan met haar naaimachinespeciaalzaak Haken & Ogen op Winkelcentrum Waterkwartier. Maar de pijn en het ongemak zijn zó groot, dat de onderneemster uit Warnsveld heeft besloten er eind dit jaar mee te stoppen. In de tussentijd hoopt zij wel een geschikte opvolger te vinden.

Door Rudi Hofman

Want, zo zegt De Groot, het zou enorm zonde zijn als de speciaalzaak zou verdwijnen. Haken & Ogen is de enige winkel in de wijde regio waar klanten terechtkunnen voor naai- en lockmachines (ook reparaties), stoffen, wol en een breed assortiment aan fournituren. Onder fournituren vallen onder meer: ritsen, garen, knopen, drukkertjes, elastiek, klittenband en brei- en haaknaalden. Bovendien fungeert de zaak als inlever- en ophaalpunt voor klanten die kleding, ander textiel of gordijnen willen laten stomen. 

Naar Waterkwartier
De Warnsveldse heeft heel haar leven gehandwerkt. Zij was destijds klant bij naaimachinespeciaalzaak Van der Garde op de Nieuwstad. Toen zij die in 2012 kon overnemen, heeft zij deze kans met beide handen aangegrepen. Al na een half jaar verhuisde ze naar Winkelcentrum Waterkwartier en koos zij voor de toepasselijke naam Haken & Ogen - naaimachinespeciaalzaak.

De Groot: “Het nieuwe pand was helemaal leeg, maar wel veel ruimer dan de oude locatie. Ik heb het helemaal naar eigen wens kunnen inrichten. Door de vele ramen is het heel licht binnen en de rode vloer geeft het geheel een warme uitstraling. Groot voordeel is dat klanten hier dichtbij gratis kunnen parkeren.”

In de afgelopen twaalf jaar heeft de onderneemster een grote klantenkring weten op te bouwen van vrouwen én mannen. De laatste jaren komen er ook steeds meer jongeren naar de winkel, die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Diverse kunstenaars uit de regio en studenten aan de kunstacademie in Arnhem weten Haken & Ogen eveneens te vinden. De Groot biedt klanten de mogelijkheid om in de winkel op vaste dagen naai-, brei- en haaklessen te volgen. 

Sluiting in december
De exacte datum wanneer zij de deur van haar winkel definitief achter zich dichttrekt, weet De Groot nog niet. Wel staat vast dat dit ergens in december zal zijn. In de komende weken, maanden hoopt zij iemand te vinden die haar passie deelt en de zaak wil overnemen. De opvolger moet volgens haar sowieso gemotiveerd zijn, bereid zijn om te leren, een ondernemende geest hebben, weten dat ‘de cijfertjes’ belangrijk zijn én gevoel voor humor hebben.

“Naaimachines maken is een vak, dat leer je niet in een half jaar. Mijn opvolger krijgt de kans om stage te lopen bij een zeer ervaren collega van mij in Nijverdal. Humor vind ik belangrijk, omdat je als ondernemer ook met klanten moet kunnen lachen”, zegt de onderneemster.

Wie interesse heeft in een overname van de speciaalzaak van Marjolijn de Groot kan op werkdagen binnenlopen bij Haken & Ogen aan de Ruys de Beerenbrouckstraat 134. Telefonisch contact is mogelijk via: 0575-519222.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant