De IJsselbrug is weer open. Foto: gemeente Zutphen
De IJsselbrug is weer open. Foto: gemeente Zutphen

Oude IJsselbrug eerder dan verwacht weer open

Vervoer

ZUTPHEN - De oude IJsselbrug is weer open voor autoverkeer. Dat is eerder dan verwacht. Eigenlijk zou de brug op maandag 23 oktober 06.00 uur weer opengaan. De werkzaamheden waarvoor de oude IJsselbrug dicht was voor verkeer, zijn eerder afgerond. Daarom zijn de brug en de Kanonsdijk vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur weer open. De afslag vanaf de brug naar De Hoven blijft nog tot begin november dicht.

De afsluiting was nodig vanwege het werk aan de Weg naar Voorst en het nieuwe IJsselplein. Op de Kanonsdijk vonden onder andere asfalteringswerkzaamheden plaats en op de kruising Weg naar Voorst met de Kanonsdijk zijn de verkeerslichten aangepast.

Omdat de brug voor deze werkzaamheden voor autoverkeer dicht moest, voerde de gemeente meteen enkele andere werkzaamheden uit. Aan de brug (slagbomen), de verlichting en de riolering bij het benzinestation. Zo kon voorkomen worden dat de brug nog een keer afgesloten moest worden.

Let op: de afslag vanaf de brug naar De Hoven blijft nog tot begin november dicht. Ook is er nog een omleiding voor doorgaand verkeer via de Kanonsdijk/Rondweg vanwege de werkzaamheden aan de Weg naar Voorst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld