Man of the Match, Hidde van Kalker. Foto: Ruud Evers

FC Zutphen overwint Rigtersbleek in een opmerkelijke wedstrijd

Sport

ZUTPHEN - FC Zutphen behaalde een overwinning op Rigtersbleek, maar de weg naar de zege was niet zonder hobbels. In de eerste helft domineerden de gasten, die de leiding namen met een benutte strafschop. Een briljante actie van Zidane El Hadouchi bracht de stand op 1-1 voor de rust. Na de pauze toonde FC Zutphen echter veerkracht, met drie doelpunten tot gevolg, terwijl Rigtersbleek slechts één keer scoorde. Eindresultaat: 4-2 voor FC Zutphen.

Op een zomerse avond, met aftrap om 15.00 uur, verwelkomde FC Zutphen Rigtersbleek op hun veld. De recente regen had plaatsgemaakt voor een warme ambiance, maar deze warmte leek FC Zutphen aanvankelijk te beïnvloeden, met traag spel en onnauwkeurige passes tot gevolg. Rigtersbleek toonde snelheid en gevaar met snelle uitvallen, resulterend in een strafschop na een discutabele overtreding. De strafschop werd feilloos benut door Issy Wevers, wat Rigtersbleek op voorsprong bracht. Zidane El Hadouchi zorgde voor een ommekeer in de 29e minuut met een prachtige individuele actie, waardoor FC Zutphen gelijk kon maken. In de tweede helft herstelde FC Zutphen zich en verbeterde het spel aanzienlijk. Goede combinaties leidden tot drie doelpunten, terwijl de verdediging van FC Zutphen de aanvallen van Rigtersbleek beter onder controle kreeg.

Voor zijn goede spel over de hele wedstrijd werd rechtsback Hidde van Kalker verkozen tot Man of the Match. Met de overwinning klimt FC Zutphen naar de 5e plaats in het klassement. Volgende week staat de Gelderse derby tegen vv Dieren op het programma, om 14.30 uur op Sportpark Het Nieuwland in Dieren.

Opstelling FC Zutphen Joey Wolsink (46 Siem Isselman), Hidde van Kalker, Hidde Ruessink (81 Siebe Beuker), Kevin Ooms, Koen Hulleman, David te Slaa, Michalis Spiridakis, Timon Kuiper, Jesse de Vries (89 Martijn Zandbergen), Nathan Greven (72 Niek Bakkerweerd) en Zidane El Hadouchi (81 Marnix Marsman).