Afbeelding

In gesprek met BBB over directe oplossingen voor landbouw- en biodiversiteitscrises

Politiek

ZUTPHEN - Op 15 november houdt De Groene Sprong in het Broederenklooster te Zutphen een talkshow over concrete vergroeningsmaatregelen voor Nederland. Franke Remerie, oprichter van Land van Ons en initiatiefnemer van De Groene Sprong, gaat in gesprek met Cor Pierik, landbouwspecialist van de partij BBB. Ze bespreken praktische maatregelen die direct de crises in de landbouw, biodiversiteit en woningnood kunnen aanpakken, zonder ingewikkelde plannen maar met haalbare oplossingen voor directe verbetering van biodiversiteit en leefomgeving. Eerder vond een vergelijkbaar gesprek plaats met Volt lijsttrekker Laurens Dassen, die veel van de voorgestelde maatregelen steunde.

Volgens Remerie schiet de politiek tekort in het oplossen van nationale vraagstukken, en daarom benadrukt hij het belang van burgerinitiatieven en burgerreferenda in de politieke besluitvorming. De Groene Sprong heeft zeven samenhangende maatregelen voorgesteld voor een gezonder en gevarieerder groen Nederland, met als kernwoorden: verplichting, gelijke behandeling, verantwoordelijkheid bij grondeigenaren en onafhankelijkheid. Alle burgers worden uitgenodigd om te reageren op deze maatregelen en zo bij te dragen aan de optimale uitwerking van de visie.

De talkshow op 15 november is de tweede in een reeks van vijf en richt zich op de standpunten van potentiële nieuwe regeringsleiders ten opzichte van de vernieuwende ideeën van Remerie. Wouke van Scherrenburg zal het gesprek begeleiden, dat ook wordt gestreamd vanaf 19.30 uur op de website van de organisator: www.degroenesprong.nl/talkshow-zutphen.

Locatie: Broederenklooster te Zutphen. Toegang op basis van vrijwillige bijdrage. Aanvang om 19.00 uur. Er zijn slechts 50 plaatsen beschikbaar, dus graag aanmelden via de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld