Rugklachten en een sta-op stoel

  Partnerbijdrage

Heb je last van rugklachten? Je bent beslist niet de enige. Veel mensen hebben soms wat rugklachten. Het kan heel vervelend zijn en het belemmert je ook bij de dingen die je wilt doen. Bij ernstige klachten kan het zelfs echt ontzettend pijnlijk zijn. Wist je dat bij het ontstaan van rugklachten het verkeerd zitten een heel grote invloed heeft? Als je gezond zit, in de juiste stoel, kunnen sommige problemen verminderen. Een sta-op stoel is dan beslist een goede koop.

Rugpijn opsporen is niet gemakkelijk
Ongeveer 80% procent van de Nederlandse bevolking heeft wel eens last van rugpijn. Een kleine 20% van deze groep heeft geregeld rugpijn. Opsporen waar rugpijn vandaan komt is niet gemakkelijk. Je zal zelf er iets op moeten verzinnen om de pijn te verzachten. Als we zitten belasten we onze rug meer dan dat we staan.

De zithouding is belangrijk
Veel mensen besteden weinig aandacht aan hun zithouding. Dat is ook niet zo gek als je nergens last van hebt en het altijd goed gaat. Tot het moment dat je wel regelmatig rugpijn krijgt. Dan zoek je wegen om de pijn te verzachten of het liefst te laten verdwijnen. Een mens zit veel in zijn of haar leven. We brengen ons leven ongeveer de halve tijd door met zitten. Naar mate we ouder worden gaan we steeds vaker even zitten. Het feit dat we vaak in een verkeerde houding zitten kan rugklachten veroorzaken. Het is belangrijk het lichaam stressless te kunnen ontspannen. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat we driekwart van de tijd verkeerd zitten. Het is heel belangrijk dat we dat wel doen. Hang jij wel eens achterover op de bank? Dat is een voorbeeld van verkeerd zitten. Door de onnatuurlijke houding wordt de wervelkolom niet goed ondersteund door de spieren.

Kies een stoel die jouw lichaam ondersteunt
Onze wervelkolom is een wonder op zich. Zonder wervelkolom kunnen we niet want het stabiliseert de rug en het lichaam. Daarom moeten we er goed op te letten hoe we zitten om de rug goed stevig te houden. Als we ouder worden komen de klachten van rugpijn sowieso door slijtage. Niet alleen verslijt onze rug maar ook onze knieën en voeten. Daardoor wordt de mobiliteit steeds wat minder.

Het is fijn als we dan een stoel hebben om goed in te zitten en die het ons gemakkelijker maakt om pijnloos op te staan. Een sta-op stoel ondersteunt je bij het opstaan. Sommige onder ons hebben de pech eerder last te krijgen van slijtage of pijnlijke spieren of gewrichten. Ook voor hen is het belangrijk een stoel te vinden die goed zit en het lichaam op de juiste plekken ondersteund. Met een relaxstoel met sta-op functie kun je dan voorkomen dat je klachten erger worden en je meer last krijgt. Een comfortabele stoel kan wellicht wat duurder zijn in aanschaf, maar je zult er op den duur wel meer profijt van ondervinden.

Dit artikel wordt u aangeboden door Easysit. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden