Dit moet je weten over microcement

  Partnerbijdrage

In zeer korte tijd is het microcement van een volledig onbekend materiaal uitgegroeid tot een van de meest voorkomende coatings in ons huis en kantoor. Door zijn veelzijdigheid kan het zich aanpassen aan elk soort oppervlak, zoals vloeren, muren of meubels, om maar een paar toepassingen te noemen. Dit is dan ook direct een van de grootste voordelen van microcement: het heeft veel verschillende applicaties. Dit geldt ook voor epoxy, wat onder meer gebruikt kan worden om een epoxy vloer te creëren. Als je er over na zit te denken om microcement toe te gaan passen in je woning in Zutphen dan is het een goed idee om je te verdiepen in dit materiaal. We helpen je alvast op weg met dit artikel. 

Esthetische mogelijkheden 
Het is gebruikelijk om dit materiaal te vinden met gladde afwerkingen, hoewel de samenstelling het mogelijk maakt om meer textuureffecten te creëren. Hierdoor kan microcement vergeleken worden met een gietvloer betonlook. Daarnaast geeft de combinatie van verschillende soorten kleurpigmenten ons de mogelijkheid om bijna oneindig veel kleuren te creëren voor de afwerking van de vloer van microcement. De dikte is veel lager dan die van gladgestreken cement. Terwijl het microbeton slechts in een dunne laag van 2 tot 3 millimeter dik wordt aangebracht, vereist het gladgestreken cement 5 tot 7 centimeter oppervlak, wat niet alleen het structurele gewicht van het resulterende materiaal verhoogt, maar ook de decoratieve mogelijkheden sterk vermindert. Dit is daarom nog een ander pluspunt van dit materiaal.

Onderhoud
Het genereert geen vuil, dus elk werk waarbij microcement wordt gebruikt, zal snel en schoon zijn. Ook het reinigen en onderhouden van dit materiaal is over het algemeen zeer eenvoudig. Je hebt normaal gesproken hiervoor alleen water en neutrale zeep nodig. Af en toe moet een zelfpolijstende was in water verdund gebruikt worden om de esthetische eigenschappen van microcement jaar na jaar intact te houden. Ten slotte is het microcement een van de beste opties voor je budget in de huidige markt en het feit dat het zo schoon is en dat het niet nodig is om het vorige materiaal te verwijderen om te kunnen worden aangebracht, vermindert in hoge mate de kosten van de werk. Op deze manier is het dus mogelijk om geld te besparen met behulp van microcement.

Resistent materiaal
De afwerking is volledig waterdicht, waardoor het zonder probleem kan worden toegepast in buitenruimtes zoals patio’s en terrassen. Het is bovendien ook antislip, een noodzakelijk kenmerk van de vloer en de wanden van veel badkamers die zijn aangepast voor ouderen en gehandicapten. De samenstelling biedt een uitstekende hechting op bijna alle soorten oppervlakken, zoals beton, plastic of hout, wat betekent dat het niet nodig is om het vorige materiaal te verwijderen voordat het microcementoppervlak wordt gecoat, zoals net al genoemd is. Je kunt de microcementlaag zonder angst aanbrengen, omdat deze na verloop van tijd niet loslaat. Het is ook een zeer resistent materiaal tegen mechanische kracht, compressie, buiging en slijtage. Het is zelfs stabiel tegen ultraviolette stralen!

Dit artikel wordt u aangeboden door Coating Vloer & Company BV. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden