Foto: PR

Hippe keukens van dit moment

  Partnerbijdrage


Heeft jouw keuken zijn beste tijd wel gehad? Of ben je er na al die jaren wel een keer op uitgekeken? Dan speel je mogelijk met de gedachte om een nieuwe keuken te kopen. Voordat je dit doet, wil je ongetwijfeld eerst weten wat de mogelijkheden zijn. Je wilt immers wel met de tijd meegaan en een hippe keuken kopen. Als je niet thuis bent in de wereld van keukens, weet je mogelijk niet wanneer een keuken als hip bestempeld wordt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst helpen wij jou namelijk om keukeninspiratie op te doen. Hierdoor kun jij straks een hippe keuken kopen.

Keuken met spoel- en/of kookeiland

 Vroeger kozen veel mensen voor een rechte keuken of een hoekkeuken. In menig huishouden zien we nog steeds zo’n keuken terug. Dit komt vooral doordat veel mensen zo’n keuken als praktisch beschouwen. Tegenwoordig moet een keuken niet alleen praktisch zijn, maar ook een mooie uitstraling hebben. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een spoeleiland of kookeiland.

Het grote voordeel van een eiland is dat jouw keuken er een stuk ruimtelijker door oogt. Bovendien kijk je zelf niet meer tegen een muur aan als je aan het spoelen of koken bent. Dankzij een eiland kijk je namelijk de ruimte in. Je kunt het eiland zelfs zo positioneren dat je naar buiten kunt kijken als je aan het koken bent. Wil je graag een spoel- of kookeiland? Dan moetje hier wel voldoende ruimte voor hebben. Als de ruimte niet groot genoeg is en je toch voor zo’n hippe keuken kiest, kun je al snel spijt krijgen van jouw keuze.

Eiland in combinatie met kastenwand

Een hippe keuken bestaat eigenlijk nooit alleen uit een spoel- of kookeiland. Logisch, want er moet voldoende plek zijn voor alle apparatuur. In de gemiddelde keuken komen we vrijwel altijd een vaatwasser, koel-vriescombinatie en combimagnetron tegen. Deze apparaten kun je nooit allemaal verwerken in een eiland. In een hippe keuken wordt een spoel- of kookeiland daarom vaak gecombineerd met een kastenwand. Doordat de kastjes hier de hoogte ingaan, leent een kastenwand zich uitstekend om bijvoorbeeld een koel-vriescombinatie of combimagnetron in te verweken. Je kunt ook de vaatwasser een plekje geven in de kastenwand, maar veel mensen verwerken deze in het eiland.

Zwarte keuken

Als je besloten hebt dat er een nieuwe keuken moet komen, ben je mogelijk al wel begonnen met oriënteren. Waarschijnlijk heb je al wel wat inspiratie opgedaan op het internet en misschien ben je zelfs al wel op bezoek geweest bij een keukenzaak. In dat geval is het je ongetwijfeld opgevallen dat veel keukens een zwarte kleur hebben. Dat klopt, want een zwarte keuken behoort vandaag de dag tot de trends op het gebied van keukens. Een zwarte keuken heeft een stijlvolle uitstraling, waardoor steeds meer mensen voor een keuken in deze kleur kiezen.

Het grote voordeel van een zwarte keuken is dat dit altijd goed is. Je hoort namelijk niet snel iemand zeggen dat hij of zij zo’n keuken niet mooi vindt. Extra bijkomstigheid is dat een zwarte keuken bij nagenoeg iedere interieurstijl past. Wil je een nieuwe keuken kopen zonder dat je hier jouw hele interieur voor aan hoeft te passen? Dan is zwart een uitstekende keuze. Als je een compleet zwarte keuken wat te veel van het goede vindt, kun je ook voor zwarte accenten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte kraan of zwarte lampen boven een spoel- of kookeiland.

Houttinten

Kies je voor een zwarte keuken? Dan weet je zeker dat je een hippe keuken in huis haalt. Toch is niet iedereen fan van een keuken in zo’n donkere kleur. Daarnaast is zwart niet de meest geschikte kleur voor jouw keuken als de ruimte van zichzelf al behoorlijk donker is. Gelukkig betekent dit niet dat je geen hippe keuken uit kunt kiezen. Nee, want keukens zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei kleurtinten.

Als je een hippe keuken wilt maar deze niet zwart mag zijn, is een houten keuken misschien meer iets voor jou. Steeds meer mensen laten tegenwoordig namelijk houttinten terugkeren in hun keuken. Dit komt vooral doordat hout een warme uitstraling geeft aan een ruimte. Je kunt voor keukenkastjes met houten frontjes kiezen, maar we zien ook steeds vaker een houten werkblad. Kies je voor echt hout in jouw keuken? Dan kan de prijs van de keuken hoog uitvallen. Gelukkig kun je ook voor een houtlook keuken kiezen. Er wordt dan geen echt hout gebruikt, maar toch lijkt het alsof dit wel het geval is.

Dun blad

Vroeger kozen veel mensen voor een dik werkblad om hun keuken mee af te werken. Hiermee gaf je jouw keuken een robuuste uitstraling. Toch zien we tegenwoordig steeds minder dikke werkbladen terug in keukens. Wil je een hippe keuken? Kies dan voor een dun werkblad. Hiermee krijgt jouw keuken namelijk een strakke en minimalistische uitstraling. Kies je voor een dun werkblad in combinatie met een greeploos spoel- of kookeiland? Dan lijkt het bovendien alsof het werkblad zweeft. Op deze manier geef je een extra dimensie aan een hippe keuken.

Dit artikel wordt u aangeboden door Budgetplan. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden