Foto: PR

Verbruik mobiele data in Nederland ligt steeds hoger

  Partnerbijdrage

Het internet is niet meer uit ons leven weg te denken. Dat wisten we al, maar wordt ook nog een bevestigd door cijfers. Begin 2020 nam mobiele datagebruik via 3G en 4G 34,5% toe ten opzichte van begin 2019. Een ontzettend grote toename in slechts één jaar! Zowel abonnementen als prepaid data-oplossingen worden steeds populairder.

Niet alleen thuis, vooral buitenshuis gebruikt men dus meer mobiele data. 

Mobiele data in Nederland

Ondanks de pandemie blijkt uit de cijfers dat mobiele dataverbruik in Nederland alleen maar toeneemt. Tijdens nieuwjaarsnacht meldde alleen KPN al een gebruik van 248 terabyte op hun mobiele netwerk. Hoewel er wel een afname sms-berichten was ten opzichte van de vorige nieuwjaarsnacht, was het mobiele datagebruik een record.

Mobiel internet kent dus een ware opleving. We gebruiken het internet vaker en in meer situaties, wat terug te zien is in het totale verbruik.

Onbeperkt data een populaire keuze

Opmerkelijk is dat vooral onbeperkt internet in de vorm van een sim only abonnement populair is. Nederlanders zochten in het begin van 2021 38% vaker naar een sim only abonnement met onbeperkt internet in vergelijking met begin 2020.

Dit komt natuurlijk overeen met de andere cijfers voor mobiel internet, maar waarom is er zoveel interesse in sim only onbeperkt data?

Altijd bereikbaar

Een van de gevolgen van het coronavirus is dat men elkaar niet even vaak ziet. Toch wil men wel verbonden met elkaar blijven. Een van de belangrijkste voordelen van onbeperkt internet is dat gebruikers hiervan altijd bereikbaar zijn.

Hotspot voor werk en familie

Vandaag de dag werkt men niet altijd alleen maar op kantoor. Thuiswerken en flexwerken wordt steeds interessanter. Het fijne is dat daar tegenwoordig geen WiFi-verbinding voor nodig is, want een telefoon met een onbeperkte sim only abonnement kan als hotspot worden gebruikt. 

Naast voor werk, is dat voor familie ook handig. Is er thuis even geen WiFi? Met een hotspot kan iedereen gebruik maken van het sim only onbeperkt internet abonnement, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken dat er te veel data wordt verbruikt.

Toename gebruik internet

Verder is de toename van het gebruik van het internet een logische verklaring voor het gegeven dat sim only onbeperkt data abonnementen populair zijn. Internetgebruik neemt in Nederland (en de rest van de wereld) alleen maar toe. Of het nou voor werk, school, vrije tijd of wat dan ook is: het internet wordt vaker gebruikt, vooral in de vorm van mobiele data.

Ook prepaid data voor velen interessant

De pandemie heeft er wel voor gezorgd dat steeds meer mensen op hun financiën letten. Veel abonnementen hebben lopen is vrij prijzig. Dit is een van de redenen waarom prepaid data weer een opleving kent. Men zit niet vast aan een abonnement en heeft met prepaid meer controle over hun kosten.

Bovendien is een prepaid data-only oplossing vrij voordelig. Een voorbeeld hiervan is de data simkaart van PrepaidSimkaart.net, waarbij bovendien al gratis data op de simkaart staat. Met een dergelijke prepaid data sim kan altijd en overal gebruik worden gemaakt van het internet, wat het een interessant alternatief voor een abonnement maakt.

Mobiele data in de toekomst

Dat het gebruik van mobiele data groeiende is, is duidelijk. Dit gaat dan ook niet zo snel veranderen in de toekomst. Telefoongebruik neemt in de hele wereld toe, waaronder Nederland. Door dit te combineren met de essentie van het internet in onze samenleving, wordt het duidelijk dat het gebruik van mobiele data alleen maar gaat toenemen.

Dit artikel wordt u aangeboden door PrepaidSimkaart.net Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden