Ouderen zitten klaar voor de door groep 5 gebakken pannenkoeken. Foto: PR

Ouderen zitten klaar voor de door groep 5 gebakken pannenkoeken. Foto: PR

Groep 5 van De Achtsprong nodigt ouderen uit voor zelfgebakken pannenkoeken

Onderwijs

Op 8 maart vierde De Achtsprong Pannenkoekdag, waarbij alle kinderen van de school konden genieten van heerlijke pannenkoeken. Daarnaast besloot groep 5 op 4 maart om de ouderen van de Brinkflat uit te nodigen om samen pannenkoeken te eten, gebakken door de kinderen zelf. Met enthousiasme schreven ze hun eigen uitnodigingen en bezorgden deze persoonlijk in de flat.

Vijf ouderen accepteerden de uitnodiging, wat het startsein gaf voor de voorbereidingen. Op de dag zelf gingen enkele kinderen naar de lokale supermarkt en ontmoetingsplek om te vragen of anderen ook zin hadden in pannenkoeken. Hierdoor schoven uiteindelijk tussen de 10 en 15 mensen aan in het restaurant.

De tafels werden prachtig gedekt, vlaggen werden opgehangen, placemats werden gemaakt en het beslag werd geklopt. Bij aankomst werden de ouderen hartelijk ontvangen op het schoolplein en voorzien van koffie, thee en verse sapjes van overgebleven fruit. Tijdens het bakken, uitdelen en genieten van de pannenkoeken, leerden de kinderen waardevolle lessen in het voeren van gesprekken met onbekenden, opruimen en zorgen voor elkaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant