Graafmachine uitproberen. Foto: PR
Graafmachine uitproberen. Foto: PR

Volop ontdekken, experimenteren en doen tijdens Festival Ambacht21 in Zutphen

Onderwijs

ZUTPHEN – Goed nieuws voor avonturiers: na twee jaar afwezigheid, gaat makersfestival Ambacht21 dit jaar gewoon door! Op zondag 11 september wordt de binnenstad weer omgetoverd tot een bruisende werkplaats, die jong en oud uitnodigt om te ontdekken, te experimenteren en vooral te doen. Hoofdsponsor dit jaar is KME – voorheen Aurubis- die tijdens Festival Ambacht21 uitpakt met een open dag.

Festival Ambacht21 laat bezoekers op interactieve en originele manier kennismaken met de wereld van techniek en ambacht. Op uiteenlopende locaties kan de jeugd ervaring opdoen bij échte ambachtslieden en meemaken hoe het is om een technisch beroep te hebben. 

Workshops, demonstraties en een onderwijsplein
Er zijn workshops, demonstraties en diverse knutselactiviteiten met oude én nieuwe technieken. Denk aan glas blazen, bruggen bouwen, het smeden van een sleutelhanger of het bakken van een ambachtelijke hamburger. Of stap in de wereld van drones, virtual reality en 3D printing. Er valt genoeg te beleven! Ook middelbare scholen uit de regio nemen deel aan Ambacht21 en laten de jeugd kennis maken met verschillende opleidingen en richtingen voor een toekomst in de techniek.

Open dag KME
Hoofdsponsor KME -voorheen Aurubis- geeft tijdens Festival Ambacht21 een open dag en nodigt bezoekers uit op locatie: vanaf de hoek Marspoortstraat/IJsselkade en vanaf de hoek Pelikaanstraat/Marinetsingel rijden er de hele middag pendelbussen naar de Oostzeestraat 1, waar een fabriek vol techniek is te bewonderen. De laatste rondleiding begint om 16.00 uur.

Voor elk wat wils
Festival Ambacht21 is er voor iedereen: voor de jeugd die ontdekt hoe leuk het is om met hoofd, hart én handen te werken. Voor volwassenen, die zich willen oriënteren op andere beroepsmogelijkheden. Maar ook grootouders en leraren zijn van harte welkom om een blik te werpen op het hedendaagse ambacht.

Festival Ambacht21 vindt plaats op zondag 11 september van 11.00 uur tot 17.00 uur in de binnenstad van Zutphen. Op die dag is het ook Open Monumentendag en zijn er in de binnenstad diverse gebouwen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie over de deelnemers en activiteiten op de Facebookpagina van Ambacht21.

Solderen. Foto: PR
Smeden. Foto: PR
Steen bewerken. Foto: PR
Het beroep van smid ervaren. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld