Foto: PR
Foto: PR

Bloeiende pracht op De Bleek in Zutphen

Natuur

ZUTPHEN - Op 20 en 21 april opent De Bleek haar deuren voor bezoekers om te genieten van een wandeling te midden van bloeiende fruitbomen en stinzenbollen. De afgelopen weken waren de sneeuwklokjes en blauwe druifjes te bewonderen en de bloeiende pruimen-, peren- en appelbomen. Op dit moment bloeit als laatste de bloesem van de appelbomen. Op De Bleek staan diverse appel- en perenbomen van oude rassen, evenals mispels, kweeperen en de oude moerbei, allen voorzien van schildjes met hun namen.

Het onderhoud van de bomen wordt verzorgd door de Zutphense Hoogstambrigade, terwijl een groep vrijwilligers wekelijks werkt aan de bloementuin. Naast de stinzenbollen zijn nu ook akeleien, alliums, koekoeksbloemen en damastbloemen te bewonderen. Te midden van deze bloesem en bloemen staan bijenkasten.

Op zaterdag 20 april en zondag 21 april is De Bleek gratis toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur. Honden zijn niet toegestaan. De ingang bevindt zich onder de Drogenapstoren, waar bezoekers de bloementuin kunnen betreden en vrijwilligers en de imker kunnen ontmoeten voor meer informatie. Een looppad is gemaaid over De Bleek en bij Restaurant By Chiel kunnen bezoekers de Bleek weer verlaten. Tevens worden bezoekers uitgenodigd om tijdens het Monumentenweekend in september terug te keren, wanneer de appels en peren aan de bomen hangen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant