Foto: PR

Foto: PR

Overtuin opengesteld op Tweede Paasdag

Natuur

WARNSVELD - Op maandag 1 april, Tweede Paasdag, opent de Overtuin in Warnsveld haar poorten voor bezoekers. Deze tuin, aangelegd in 1832 in de landschapsstijl, is een prachtig juweeltje om te verkennen.

Bezoekers kunnen genieten van monumentale oude bomen die voorzichtig in blad komen, te midden van een ondergrond met onder andere bosanemonen, lelietjes der Dalen en narcissen. Vooral de oude honingboom, de oudste in Nederland, onthult zijn prachtige boomstructuur. Daarnaast staan ook nieuwe aanplantingen uit 2020, zoals de betoverende Corylopsis spicata, schijnhazelaar, in bloei. De fruitbomen in de proeftuin van de dames van Verloren van Themaat tonen hun mooiste kant, een festijn voor bijen die af en aan vliegen.

In de galerie is het de laatste dag dat de tentoonstelling ‘Verwondering’ van Hans Schuppers te bewonderen is. Deze kunstenaar, ooit vergeleken met Rembrandt van Rijn en Aad Veldhoen, staat persoonlijk klaar om zijn fijnzinnige etsen te tonen.

Tijdens de Opentuindagen wordt er op het sfeervolle terras koffie, thee & taart geserveerd. De galerie en het terras zijn vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 4 euro en de tuin is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.  Let op: alleen contante betaling mogelijk, er is geen pinmogelijkheid. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding. Locatie: Molenstraat 6, Warnsveld.


www.deovertuin.nl

06 - 263 784 94

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant