Er zijn weer jonge dieren geboren op de boerderij, die bij mooi weer buiten te bewonderen zijn. Foto: PR
Er zijn weer jonge dieren geboren op de boerderij, die bij mooi weer buiten te bewonderen zijn. Foto: PR

Volop activiteiten bij kinderboerderij De Schouw

Natuur

ZUTPHEN - De beheerders van Kinderboerderij De Schouw zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het komende zomerseizoen. Afgelopen weekend werden containers met afval en onbruikbare zaken afgevoerd, waardoor het park nu klaar is om het zomerseizoen te verwelkomen.

Op zaterdag 16 maart zal de Rotary, in het kader van NL Doet, naar de boerderij komen om te klussen. Er staat onderhoud aan de hokken op de planning en er wordt een voederruif in de weide gebouwd. Ook zullen de fruitbomen en struiken worden gesnoeid. Vorig jaar bouwde de Rotary een buitenonderkomen voor varken Noor, die al snel de weide omwoelde tot een modderpoel waar ze zich thuis voelt. Publiek is van harte uitgenodigd om dit te komen bekijken.

Dierennieuws
Er zijn weer jonge dieren geboren op de boerderij, die bij mooi weer buiten te bewonderen zijn. Daarnaast wordt er gezocht naar een ezel om het team van de pony’s te komen versterken.

Buitenspelen
Buitenspelen is ontzettend belangrijk voor kinderen, en daarom heeft Kinderboerderij De Schouw haar speelruimte uitgebreid dankzij gulle giften. Er zijn fraaie houten speeltoestellen geplaatst, waarbij bewust is gekozen voor duurzame producten. Op zaterdag 23 maart zal om 11.30 uur de officiële overdracht plaatsvinden, mede dankzij de genereuze giften van Stichting H.A.N.D. uit Zutphen en Stichting Gebroeders Bakkers Weeshuis.

Paasactiviteit
Op zaterdag 23 maart organiseert Kinderboerderij De Schouw haar jaarlijkse paasactiviteit. Het park opent om 11.00 uur, waar kinderen eieren kunnen zoeken in twee verschillende leeftijdsgroepen. Na afloop is er knutselen in de Schouwberg. Aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 20 maart via beheer@kinderboerderijdeschouw.nl. Het festijn wordt om 16.30 uur afgesloten, hopelijk onder een stralende zon.

Locatie: Kinderboerderij De Schouw, Schouwlaaksweg 2 in Zutphen. Voor meer informatie, bezoek onze website: www.kinderboerderijdeschouw.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant