Het Waterschap Rijn en IJssel heeft plannen om de dijk langs de Den Elterweg in Zutphen te versterken. Foto: Waterschap Rijn en IJssel

Het Waterschap Rijn en IJssel heeft plannen om de dijk langs de Den Elterweg in Zutphen te versterken. Foto: Waterschap Rijn en IJssel

Milieueffecten van dijkversterking Den Elterweg Zutphen onder de loep

Natuur

ZUTPHEN - Het Waterschap Rijn en IJssel heeft plannen om de dijk langs de Den Elterweg in Zutphen te versterken. Het gaat om de dijk tussen de Zutphense woonwijk Zuidwijken en gemaal de Baakse Beek.  Momenteel voldoet deze dijk niet aan de geldende normen voor waterveiligheid, waardoor actie vereist is. Voordat er een besluit wordt genomen door de Provincie Gelderland, zullen de mogelijke effecten van de dijkversterking worden geanalyseerd in een milieueffectrapport.

De Commissie voor de milieueffectrapportage adviseert om in dit rapport niet alleen de directe milieueffecten tijdens de aanleg- en gebruiksfase te onderzoeken, maar ook om realistische mogelijkheden voor ruimtelijke kwaliteitsverbetering te bekijken. De Provincie Gelderland heeft deze commissie mer om advies gevraagd over de benodigde inhoud van het milieueffectrapport.

De dijkversterking langs de Den Elterweg vereist verschillende maatregelen, afhankelijk van het specifieke traject. Het is van belang dat het milieueffectrapport helder aangeeft welke maatregelen op welk deeltraject nodig zijn en wat de milieugevolgen daarvan zijn. Hierbij dienen zowel de negatieve effecten als de kansen voor verbetering van de ruimtelijke kwaliteit te worden belicht, aldus de Commissie mer.

Voor meer informatie over de dijkversterking langs de Den Elterweg en het milieueffectrapport, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het Waterschap Rijn en IJssel.


www.wrij.nl


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant