Sneeuwklokjes op de Wildenborch. Foto: Johan Braakman
Sneeuwklokjes op de Wildenborch. Foto: Johan Braakman

Genieten van sneeuwklokjes op De Wildenborch

Natuur

WILDENBORCH/VORDEN - Op zaterdag 2 en zondag 3 maart zal het landgoed van kasteel De Wildenborch opengesteld zijn voor het publiek tijdens het traditionele Sneeuwklokjesweekend. Wandelaars, liefhebbers van stinzenplanten én zij die houden van historische tuinen kunnen dan hun hart ophalen tijdens een heerlijke voorjaarswandeling in Vorden.

Tussen de bomen en in de tuinen, aangelegd in Engelse landschapsstijl, zijn talloze velden sneeuwklokjes en winterakonieten ontwaakt. Zij zijn te bewonderen op een route waarbij bezoekers langs de fraaiste plekjes komen. Wie voor of na de wandeling toe is aan een warm drankje, soep en/of een lokale lekkernij, kan terecht in de theeschenkerij van het Koetshuis. De tuinbaas zal aan de voorzijde van het Koetshuis sneeuwklokjes en akonieten in potjes verkopen. 

De tuinen en het Koetshuis zijn beide dagen geopend van 11.00 tot 15.30 uur. De entree, die volledig ten goede komt aan het tuinonderhoud, bedraagt 7,50 euro per persoon. De entree kan enkel per pin worden betaald, niet contant. Voor Vrienden van De Wildenborch is de toegang gratis, wat eveneens geldt voor kinderen tot 12 jaar. Parkeren is ook gratis. Adres: Wildenborchseweg 20, 7251 KG in Vorden (tussen Vorden en Lochem). Meer informatie is te vinden op de website.


www.wildenborch.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant