De locatie waar het voedselbos verder vorm moet gaan krijgen. Foto: PR
De locatie waar het voedselbos verder vorm moet gaan krijgen. Foto: PR

Voedselbos Zutphen zoekt aanpakkers

Natuur

ZUTPHEN - Het Walburgisbosje aan de Weg naar Vierakker in Zutphen verwelkomt groenliefhebbers, ‘lokaal eet’-fanaten en enthousiaste aanpakkers om de handen uit de mouwen te steken. Anna Maria, Chanouk en Dorien, de drijvende krachten achter het initiatief, nodigen geïnteresseerden uit om deel te nemen aan het vormgeven van het voedselbos.

Het Walburgisbosje is ontstaan uit de langgekoesterde wens om een voedselbosje in het Emerpark te realiseren. Het initiatief kreeg een bijzondere start met de opname van de Boeddhistische Blik, die het verhaal van het Walburgisbos verfilmde en op zoek was naar een symbolische plek voor twee bomen. Dit resulteerde in de aanplant van twee walnotenbomen, uitgebreid met zestien fruitbomen dankzij genereuze donateurs, waaronder appels, peren en pruimen. Het voedselbosje begint nu vorm te krijgen met toevoeging van struiken en kruiden.

Anna Maria, Chanouk en Dorien roepen enthousiaste mensen op om deel te nemen aan het project. Of je nu wilt helpen met het maken van een plan, op ludieke wijze plantgoed wilt verzamelen, of graag maandelijks de handen uit de mouwen steekt, iedereen is welkom om bij te dragen aan het succes van het voedselbos. Voor meer informatie en om in contact te komen, kunnen geïnteresseerden mailen naar info@emerparkzutphen.nl of bellen naar 06 - 429 891 89 (Anna Maria).

Wie nieuwsgierig is naar het initiatief of direct wil deelnemen, kan langskomen op woensdag 14 februari van 14.00 tot 16.00 uur. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant