Op de zondag is er een optreden van het schrijverscollectief Shut Up And Write Zutphen. Foto: PR
Op de zondag is er een optreden van het schrijverscollectief Shut Up And Write Zutphen. Foto: PR

Overtuin Warnsveld opengesteld op beide Open Monumentendagen

Natuur

WARNSVELD - Op 9 en 10 september vinden de Open Monumentendagen 2023 plaats. Dat betekent dat de Overtuin als Groen Monument beide dagen vrij toegang biedt voor alle bezoekers. 

De in een uitstekende staat van onderhoud verkerende historisch landschapstuin is bijzonder omdat er maar relatief weinig kleine tuinen zo goed bewaard zijn gebleven. De rijke geschiedenis van de tuin wordt uitvoerig beschreven in het magazine Overtuin Monument, wat verkrijgbaar is in de tuin. In de herfsttijd heeft de tuin zijn eigen charme. Met een prachtig oude struikhortensia voor zich kleurt de oude Japanse esdoorn langzaam naar dieprood. In de boomgaard dragen de vele fruitbomen een rijke oogst met zich mee. Het is mogelijk om appels uit de boomgaard tegen een kleine vergoeding mee te nemen. Op het terras kan men zich dan ook naast koffie en thee, te goed doen aan het overheerlijke appelgebak en appelsap uit eigen tuin. 

Op de zondag is er een optreden van het schrijverscollectief Shut Up And Write Zutphen. Het collectief bestaat uit een groep schrijvers en dichters die maandelijks bij elkaar komt om in stilte een uur te schrijven en daarna te delen wat er is ontstaan. Ze verzorgen om 14.30 uur en om 15.45 uur een voordracht van ongeveer drie kwartier. Kom luisteren naar korte verhalen, veelstemmige gedichten, rake observaties, actualiteit, romantiek en satire, afgewisseld met eigen composities van pianiste/componiste Tooske van Hinloopen.

In de galerie zal op de zondag Astrid Volckerick in het Engels, Frans en Braziliaans jazz ballads, chansons en bossanova ten gehore brengen. Ze begeleidt zichzelf daarbij op de elektrische piano.

Tevens is in de galerie de tentoonstelling ‘Kleurrijk’ met natuurfoto’s van Fabienne Nauta te zien. Met kleine intieme foto’s exposeert zij de stilte van de natuur. 

De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.


www.deovertuin.nl 

warnsveld@deovertuin.nl

06 - 263 784 94

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld