Geiten op kinderboerderij De Schouw. Foto: PR
Geiten op kinderboerderij De Schouw. Foto: PR

Volop ontwikkelingen op Kinderboerderij de Schouw

Natuur

ZUTPHEN - De laatste weken zijn er nieuwe dieren geboren bij kinderboerderij de Schouw, aan de Schouwlaakseweg in Zutphen. Ook zijn er leghennen gearriveerd die verse bio eieren leggen, uiteraard zijn deze te koop. De bijenvolken zijn druk in de weer honing te maken, zodra er voldoende is start ook hiervan de verkoop. In april zijn er twee shetlander pony’s gekomen, een van de paardjes loopt sinds de geboorte moeilijk, maar het dier ondervindt geen hinder of pijn en staat net als de andere dieren onder controle van de dierenarts. Verder zijn er kippen met fraaie kuifjes aangekomen. Helaas mag, in verband met de vogelgriep, het pluimvee nog niet naar buiten. Ook huisvest de kinderboerderij veel soorten konijnen die onder begeleiding geaaid kunnen worden. Bij de ingang staan automaten met voer voor de dieren, kosten 50 cent. Dus alle reden voor een bezoek, want ook de speelkarren staan klaar en de toegang is gratis!

In het vroege voorjaar is er door de leden van Rotary Zutphen en leden van de Ronde Tafel uit Zutphen hard gewerkt. Er werd een konijnenverblijf gebouwd, dat werd afgewerkt door de eigen bouwploeg. In deze konijnenflat is ruimte om uw konijn onder te brengen in de vakantietijd. Vanaf nu is deze service in bedrijf. Boeken is nu al mogelijk bij de beheerders, zij hebben een schema van open plekken. Wacht niet te lang, vorig jaar heeft men velen moeten teleurstellen. Met de beheerders wordt de pensionprijs, met of zonder voer, besproken.

Ook werd in het voorjaar een buitenverblijf voor de twee varkens gemaakt. Het wachten is nog op een stevig stalen hek. Zodra dit klaar is kunnen de dames naar buiten en beginnen met het omspitten van de ruimte rondom het zomerverblijf.

Van de Stichting HAND uit Zutphen kreeg kinderboerderij de Schouw een subsidie om de speeltuin aantrekkelijker te maken. Momenteel maakt men plannen voor een duurzame speelplek. Kortom er gebeurt veel. Wie de kinderboerderij wil steunen en donateur wil worden, kan een aanmeldformulier vragen aan een van de beheerders. 


www.kinderboerderijdeschouw.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant