Een Klompenpad voert de wandelaars over voornamelijk onverharde wegen. Foto: SLG

Een Klompenpad voert de wandelaars over voornamelijk onverharde wegen. Foto: SLG

Werkgroep rond nieuw klompenpad zoekt versterking

Natuur

BRUMMEN - Bewoners van Cortenoever/Voorstonden ontwikkelen samen met de gemeente Brummen en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een nieuw Klompenpad in hun gebied. De daartoe in het leven geroepen werkgroep zoekt ter versterking nog naar mensen met kennis over oude wandelpaden, cultuurhistorisch interessante objecten en ideeën voor de route.

Op 27 september jl. was de startavond in De Reuvershoeve. Daar konden belangstellenden zich aanmelden voor de werkgroep Klompenpad Cortenoever/Voorstonden. Deze club gaat aan de slag met het uitwerken van een route, het benaderen van grondeigenaren over deelname, het samenstellen van teksten voor folder en app, het zoeken naar beeldmateriaal en de inrichting van het uiteindelijke pad.
Het doel is om een Klompenpad te realiseren, waar de bewoners van het gebied trots op kunnen zijn en net als de wandelaars van kunnen genieten. Het Klompenpad bij Cortenoever/Voorstonden wordt een nieuw Klompenpad in de gemeente Brummen naast het bestaande Leuvenschepad, het Eertbeeckse Beekpad en het nog in ontwikkeling zijnde Klompenpad Oortveldpad in Empe/Tonden.
Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo veel mogelijk over onverharde wegen lopen. In Gelderland en Utrecht zijn al 141 Klompenpaden ontwikkeld. Veel lokale vrijwilligers werken mee door het pad te onderhouden en regelmatig te controleren. SLG begeleidt het proces.
Wie ideeën heeft voor een mooie route of veel weet over het landschap of de geschiedenis van het buitengebied van Cortenoever/Voorstonden kan zich aanmelden bij Dagmar Kroezen van SLG, via d.kroezen@slgelderland.nl of tel. 06-22504446.


www.slgelderland.nl
www.klompenpaden.nl

De startavond van de nieuwe werkgroep. Foto: SLG

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant