De Bleek. Foto: PR
De Bleek. Foto: PR

Bezoek het groene rijksmonument De Bleek

Natuur

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal in het monumentenweekend van 10 en 11 september van 11.00 tot 16.00 uur de Bleek aan de Martinetsingel worden opengesteld.

De vrijwilligers die de fruitbomen, de bloementuin en de bijenkasten verzorgen verheugen zich op bezoekers aan de Bleek, een prachtige buitentuin aan de voet van de resten van de stadsmuur. Over de hele Bleek staan nog vele oude appel- en perenrassen, de bomen hangen nu vol met vruchten. De namen van de soorten zijn te vinden op de schildjes aan de bomen. In de boomgaard staan bijenkasten en de imkers zijn aanwezig. De Bleek is een beschermd Rijksmonument en normaal gesproken niet opengesteld anders dan in de bloesemtijd( april) en tijdens de open monumentendagen. 

De ingang is door het hek aan de voet van de Drogenapstoren waar men de bloementuin inloopt. Er is een pad gemaaid waarover bezoekers naar de uitgang kunnen lopen bij het ‘s Gravenhof / Restaurant ‘By Chiel’ . Honden zijn niet welkom. De tuin is niet makkelijk toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn en rolstoelen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld