Het Ova Quintet. Foto: Laurens Pompe van Meerdervoort

Het Ova Quintet. Foto: Laurens Pompe van Meerdervoort

Gevoelige folk in het Wereldlokaal

Muziek

ZUTPHEN - Het Ova Quintet presenteert met trots zijn debuutalbum ‘Landscapes’ tijdens een liveconcert in het Wereldlokaal te Zutphen op zondag 14 april om 15 uur. 

Het Ova Quintet brengt gevoelige folk op uitsluitend akoestische instrumenten. Serene en bedachtzame landschappen in Zweden, gezellige pubs in Ierland, machtige bergen in Zuid-Amerika en vrolijk kronkelende beken in Galicië zijn de ingrediënten van de muziek van het Ova Quintet. Het Wereldlokaal is gevestigd in Cultuurhuis Geweldig!, onder in Huize Elisabeth aan de Geweldigershoek 39 te Zutphen.

De vijf muzikanten hebben allemaal een verschillende muzikale achtergrond: Sander heeft roots in de jazz en Zuid-Amerikaanse muziek op verschillende soorten gitaren. Wilco heeft een klassieke achtergrond, maar kan zijn viool laten zingen op de melodieën van Scandinavië. Vincent speelt al vele jaren Ierse folk op de diatonische melodeon en bodhrán. Serxio groeide op in Galicië en heeft de Galicische traditionele muziek door zijn aderen stromen en in de zoete en opbeurende klanken van zijn fluit. Ines studeerde contrabas en brengt de warme klanken van Zuid-Amerika in de muziek. Samen vormen ze Ova Quintet, met een prachtig, eclectisch en energiek geluid.

Kaarten kosten 15 euro, jongeren, studenten en leden van Nolano betalen 10 euro, kinderen van 9 jaar en ouder, minima en asielzoekers 5 euro. Men kan kaarten reserveren via info@wereldmuziek.nl en betalen via NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Men kan ook kaarten aan de zaal kopen/betalen.


www.wereldmuziek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant