Jaap Scholten. Foto: Carlo ter Ellen
Jaap Scholten. Foto: Carlo ter Ellen

Oekraïne-middag met bekende schrijvers in theater de Storm

Maatschappij

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 7 april organiseert Rotaryclub Achterhoek-Oost in samenwerking met de rotaryclubs van Winterswijk en Aalten-Wisch een schrijversbijeenkomst in theater de Storm in Winterswijk. Tommy Wieringa, Jaap Scholten, Lisa Weeda, Olaf Koens en Iris Koppe komen naar het theater om te vertellen over hun ervaringen met Oekraïne en over hun tochten die ze reeds ondernamen om hulpgoederen daar te brengen. De middag wordt muzikaal omlijst door twee Oekraïnse muzikanten; Oleg Lysenko en Tatiana Chevtchouk. De aanvangstijd is om 15.00 uur.

Alle vijf schrijvers hebben onlangs boeken uitgebracht over dit onderwerp. De boeken zijn deze middag te koop en kunnen worden gesigneerd. De gehele opbrengst van dit project komt ten goede aan de stichting Protectukrine.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.theaterdestorm.nl of bij de theaterkassa. De toegangsprijs bedraagt € 20 incl. pauzedrankje en garderobe.

Stichting Protect Ukraine
Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak, nam een aantal schrijvers, waaronder Jaap Scholten, Tommy Wieringa, Lisa Weeda, Iris Koppe, Olaf Koens en Jelle Brandt Cortius het initiatief om geld in te zamelen voor steun aan Oekraïne. Zij hebben met geïnteresseerden een stichting opgezet: protectukraine.nl. De stichting zamelt geld in om onder andere auto’s te kopen die dienst kunnen doen als ambulances, medische zaken zoals tourniquets e.d. en helmen en kogelvrije vesten voor het verplegende personeel. Zij brengen deze goederen en auto’s zelf naar Oekraïne.
De organisatie hoopt deze middag vele belangstellenden te mogen begroeten.

Tommy Wieringa. Foto: Keke Keukelaar
Iris Koppe. Foto: Marlena Waldthausen
Lisa Weeda. Foto: Geert Snoeijer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant