Als de omstandigheden goed zijn, is het zaterdag mogelijk om een met sneeuw bedekte stad vanaf de Walburgistoren te bekijken. Foto Gerard Kiezebrink
Als de omstandigheden goed zijn, is het zaterdag mogelijk om een met sneeuw bedekte stad vanaf de Walburgistoren te bekijken. Foto Gerard Kiezebrink

Genieten van winters landschap vanaf de Walburgistoren

Algemeen

Zutphen - De unieke beklimmingen van de Walburgistoren in Zutphen zijn razend populair. De mogelijkheid om vallende sterren te spotten, de zon te zien opkomen of boven de Veluwe weer onder te zien gaan, trekken veel bekijks. Zaterdag aanstaande lijkt zich de mogelijkheid voor te doen om met een flink pak sneeuw naar boven te gaan.

De drukbezochte 'hoogwater beklimmingen' zijn net achter de rug of een nieuw natuurverschijnsel dient zich aan als het prachtige decor voor een onvergetelijke ervaring op 44 meter boven de stad. "Het is de moeite waard om het te proberen", zegt Dolf Ponger. Als klokkenluider kreeg hij afgelopen zaterdag al de kans om de eerste sneeuw van 2015 van bovenaf te zien. Na het luiden is hij een kijkje op de trans gaan nemen. "Het was genieten. Dat willen we het publiek niet onthouden, maar we nemen ook geen risico's."

Als er jachtsneeuw komt en de wenteltrappen glad zijn bijvoorbeeld. Zout strooien in of op de toren is geen optie. "Op de trans kunnen we een beetje schuiven, maar de boel naar beneden kieperen is ook al geen optie. Als de omstandigheden niet optimaal zijn, blazen we het af", aldus Paul Post die geen mogelijkheid onbenut laat om het monument open te stellen voor bijzondere ervaringen.

Bij de hoog waterbeklimmingen waren de omstandigheden ideaal. De honderdvijftig bezoekers hadden prachtig weer om te genieten van de ondergelopen uiterwaarden. Zo'n kans doet zich niet vaak voor. De kans om met een laag sneeuw van het schouwspel te genieten is nog kleiner. De geplande openstelling op zaterdag 31 januari van 14.00 tot 16.00 is er zo een. Uiterlijk zaterdag 12.00 uur laat de organisatie via Facebook en de website weten of de geplande sneeuwtocht doorgaat.


www.facebook.com/Walburgtoren
www.walburgiskerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant