Een van de winnende foto's van World Press Photo 2023. Foto: Alessandro Cinque, Pulitzer Center, National Geographic

Een van de winnende foto's van World Press Photo 2023. Foto: Alessandro Cinque, Pulitzer Center, National Geographic

World Press Photo 2023 komt weer naar Zutphen

Algemeen

Van 7 tot en met 30 juli in de Walburgiskerk

ZUTPHEN – Kom deze zomer naar de Walburgiskerk in Zutphen om de World Press Photo 2023 tentoonstelling te bezoeken. De beste nieuwsfoto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar zijn ook dit jaar hier weer te zien - vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 30 juli. Tickets zijn vanaf nu online te koop.

Elk jaar selecteert een internationale vakjury de winnaars van de wereldwijde wedstrijd. Uit de 24 regionale winnaars zijn vier ‘global winners’ verkozen, in de categorieën ‘Foto van het Jaar’, ‘Verhaal van het Jaar’, ‘Award voor Langetermijnprojecten’ en ‘Open Format Award’. Zij werden vorige maand bekendgemaakt. 

Alle foto’s worden tentoongesteld in Zutphen. Samen geven ze een indrukwekkend beeld van wat er in het afgelopen jaar speelde; persfotografen over de hele wereld leggen belangrijke gebeurtenissen vast en belangrijke verhalen die anders juist ongezien blijven. De tentoonstelling laat ons de wereld zien zoals die is, met al zijn schoonheid en pijnlijke realiteit – foto’s die je zullen raken. Of zoals World Press Photo het zegt: “Stories that matter”, verhalen die er toe doen. Onderwerpen zijn onder andere de klimaatcrisis, oorlogen en andere crises en het effect daarvan op de samenleving, waarbij het belang van persfotografie over de hele wereld wordt benadrukt. 

Walburgiskerk
World Press Photo kan elk jaar rekenen op veel belangstelling. In Zutphen trekt de tentoonstelling in de zomerperiode duizenden bezoekers, niet alleen uit de regio rondom Zutphen maar uit alle windstreken. Ze komen niet alleen voor de foto’s maar ook voor de combinatie met unieke decor: de monumentale kerk in het centrum van de historische binnenstad.

Onlinetickets
Vanaf nu kun je je tickets online kopen voor de World Press Photo 2023 tentoonstelling in Zutphen, op walburgiskerk.nl/worldpressphoto. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je de tentoonstelling niet mist en direct naar binnen kunt gaan. De tentoonstelling is van 7 tot en met 30 juli open op de zondagen en maandagen van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld