Prijswinnaars voor het Oude Stadhuis in Zutphen. Foto: gemeente Zutphen

Prijswinnaars voor het Oude Stadhuis in Zutphen. Foto: gemeente Zutphen

Prijzengeld Doorkomst Roparun 2022 uitgereikt aan organisaties palliatieve zorg

Algemeen

ZUTPHEN/WARNSVELD - Hospice Buurtzorghuis Warnsveld was dolgelukkig met het bedrag van 6.500 euro voor de aanschaf van een Qwiek up. Daarmee ging de hospice aan de haal met het grootste geldbedrag dat uitgekeerd werd uit het prijzenpot die stichting Doorkomst Roparun beschikbaar kon stellen voor organisaties in de palliatieve zorg. Zutphen/Warnsveld/De Hoven was bij de Roparun 2022 door de lopers uitgeroepen tot ‘2e Beste Doorkomstplaats’. Deze tweede plaats was goed voor een totaalbedrag van 11.000 euro, te besteden aan goede doelen in de palliatieve zorg. Andere prijzen waren er voor Hospice Zutphen en Noaberhulp Zutphen. De prijzen werden overhandigd door wethouder Rick Verschure en Jacqueline Wunderink namens stichting Doorkomst Roparun in het Oude Stadhuis in Zutphen.

Verdeling prijzengeld
Het grootste geldbedrag was dus voor Hospice Buurtzorghuis Warnsveld. Het bedrag van 6.500 euro besteden zij aan de aanschaf van een Qwiek up. Dat is een luxe projector waarmee met behulp van bestanden mensen meegenomen kunnen worden in een beleving naar keuze. Bijvoorbeeld een boswandeling, een fietstochtje, bijwonen van een concert, diepzeeduiken. Ook eigen bestanden kunnen afgespeeld worden en geprojecteerd op muur of plafond voor bedlegerige patiënten.

Het tweede geldbedrag, van 3.500 euro, was voor Hospice Zutphen. Zij besteden dit geld aan de aanschaf van een douchestoel voor gasten in de hospice. Een welkome uitbreiding van de faciliteiten voor mensen in hun laatste levensfase.

Een bedrag van 1.000 euro was er voor Noaberhulp Zutphen. Dit bedrag gebruiken zij voor de ontwikkeling van een boekje met ervaringsverhalen van vrijwilligers van Stichting Naoberhulp, aangevuld met artikelen omtrent palliatieve zorg. Het boekje wordt gemaakt naar aanleiding van het 35-jarig bestaan van de stichting in 2024. 

Doorkomst 2023
Stichting Doorkomst Roparun Zutphen/Warsnveld/De Hoven hoopt ook dit jaar weer op een grote opkomst van toeschouwers op 28 mei. Ook nu weer hebben zij hun uiterste best gedaan om de doorkomst zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de 50 Roparun-teams en voor toeschouwers. Hopelijk laat ook het weer zich dit jaar van een goede kant zien zodat het wederom een geslaagd evenement kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld