Kom proeven en beleven tijdens dit culinaire evenement. Foto: PR
Kom proeven en beleven tijdens dit culinaire evenement. Foto: PR

Kom proeven en beleven bij Taste of Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Geniet van al het moois en lekkers dat Zutphen te bieden heeft. In het weekend van 25 en 26 maart vindt de eerste editie van Taste of Zutphen plaats in de prachtige Walburgiskerk in Zutphen. Kom proeven en beleven tijdens dit culinaire en culturele evenement waar de beste wijnspecialisten, lokale bierbrouwers en bijzondere restaurateurs, traiteurs, exclusieve fijnproevers en smaakmakers uit Zutphen en omgeving bezoekers graag verrassen.  

Het smaakfestival vindt plaats in de Walburgiskerk in Zutphen. Op zaterdag 25 maart van 13.00 tot 22.00 uur en op zondag 26 maart van 13.00 tot 20.00 uur. Bezoekers wandelen langs standhouders en kunnen met munten bij elke restaurateur of smaakmaker iets lekkers te eten of te drinken bestellen. De munten zijn bij de ingang van de kerk te koop. Op verschillende plekken in de kerk zijn zithoekjes en barretjes ingericht. Enkele Smaakmakers zijn al bekend: Restaurant The Rough Meat Company, Wijnhandel Schaapveld, De Ruif Catering & Events, Wijn- en gastrobar Nic & ik, By Chiel, Neleman, The Fine Food Factory, Ambachtelijke Rokerij Zuidvenne, Chamaven, De Pelikaan, Paul Brasz Wijnen, Jacqueline Arraf Kookt en nog veel meer.

Tijdens het tweedaagse smaakfestival zijn er verder bijzondere muzikale en theatrale optredens. Elke dag vinden er verspreid over de dag live optredens plaats, zo treed het Zutphense Jazztrio Daybreak op met Merel Hubatka en trio Sweet Silver uit Warnsveld zingt heerlijke jazzy tunes. De avond wordt afgesloten met de soulvolle klanken van DJ Lungarno, dus er kan ook gedanst worden.

Ook is het mogelijk om, onder begeleiding van een gids, de prachtige Walburgiskerk te bezoeken en haar goed bewaarde Middeleeuwse bibliotheek: de Librije. De Librije behoort tot de belangrijkste cultuurhistorische monumenten in Nederland en daarbuiten, als een van de oudste bibliotheken van Nederland, gebouwd van 1561 tot 1564. Het is de enige, originele openbare kettingbibliotheek van Nederland en daarmee echt een uniek monument dat het bezoeken waard is!

Parkeren kan (betaald) op het plein voor de kerk (’s Gravenhof), op de IJsselkade (beperkt aantal plekken) of bij het station (grote P+R). Deze parkeergarage is op loopafstand van het centrum van Zutphen en de Walburgiskerk. Meer weten of tickets bestellen? Ga dan naar tasteofzutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld