Tamim Mehdi, raadslid PvdA, overhandigt de rode taart aan het trainersteam van Judo Zutphen. Foto: PR
Tamim Mehdi, raadslid PvdA, overhandigt de rode taart aan het trainersteam van Judo Zutphen. Foto: PR

Rode taart voor Judo Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Judo en sporten voor iedereen. Dat is wat Judo Zutphen mogelijk maakt. Reden voor de PvdA om afgelopen zaterdag een rode taart uit te reiken aan het trainersteam van Judo Zutphen. 

Trainer Mirjam van ’t Hul is al jaren de drijvende kracht achter Judo Zutphen. De judolessen worden gegeven door gediplomeerde trainers en een grote groep vrijwilligers in Zutphen en in Warnsveld. Alle leeftijden vinden een plek om te judoën, van 2,5 tot 64 jaar. De filosofie van Judo Zutphen is dat iedereen mee moet kunnen doen: jong en oud, met of zonder beperking.

Mirjam: “Ik vind het belangrijk dat iedereen kan sporten. Daarom zijn we ook sponsor van Stichting Spoenk, die zich inzet voor speelmogelijkheden voor kinderen met een beperking. We bieden ook G-judo en we helpen bijvoorbeeld bij de obstacle run van Battle4Kids. Een paar judotrainers leggen daar met een buddy het parcours af.” Een van de twee uitgereikte rode taarten ging meteen mee naar de Run, die toevallig ook zaterdag plaatsvond. 

Zutphens raadslid namens de PvdA, Tamim Mehdi: “Het gaat ook om wat je niet ziet. Hier leren de judoka’s respect hebben voor elkaar, hun grenzen aangeven en andere hun grenzen respecteren. Heel waardevol om te leren. De PvdA vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te sporten. Daarom is het enthousiasme waarmee de trainers van Judo Zutphen zich inzetten enorm belangrijk.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld