Baby met boekje. Foto: PR
Baby met boekje. Foto: PR

BoekStartdag in de Bibliotheek Zutphen en Wijkcentrum Waterkracht

Algemeen

ZUTPHEN - Op zaterdag 11 juni is er een landelijke Boekstartdag. Bij Bibliotheek Zutphen en Wijkcentrum Waterkracht zijn er die dag diverse activiteiten voor de kleintjes te beleven.

Boekstart kennen jonge ouders misschien van het gratis oranje koffertje. Ouders worden met BoekStart in de Bibliotheek, het consultatiebureau en de kinderopvang voorgelicht over het belang van lezen en aangemoedigd om hun kinderen zo jong mogelijk (vanaf circa 3 maanden) in aanraking te brengen met boeken en om samen met boeken bezig te zijn.

De Bibliotheek
Bij de Bibliotheek in Zutphen zijn kinderen samen met hun (groot)ouders en/of verzorgers van 14.00 tot 16.00 uur welkom voor een gezellig voorleesmomentje. Men kan gewoon binnenlopen. Er wordt meerdere keren een kort verhaaltje voorgelezen. Ook is er een kleine Boekenruilmarkt. De Bibliotheek zorgt voor een ‘startassortiment’ zodat er steeds iets te ruilen valt. Neem dus gerust boekjes mee om te ruilen. Er zijn boekjes in diverse talen.

Wijkcentrum Waterkracht
Bij Wijkcentrum Waterkracht kunnen de kleintjes en hun ouders van 11.00 tot 13.00 luisteren naar de Voorleesestafette. Ook hier is een kleine Boekenruilmarkt. De Voorleesestafette is extra bijzonder dit keer. Ouders en vrijwilligers lezen voor in hun thuistaal, denk aan Chinees, Pools, Spaans, Tsjechisch, Berbers, Amharic maar uiteraard ook Nederlands. Spontane voorlezers (in welke taal dan ook) zijn van harte welkom en hierbij uitgenodigd.

De Boekstartdag bij de Bibliotheek en Waterkracht staat ook in het teken van ervaringen uitwisselen met andere ouders. Denk aan voorleeservaringen, boekentips, het opdoen van inspiratie over (letter)spelletjes of andere zaken waar je tegenaan loopt. De Bibliotheek is blij dat Yunio en vele vrijwilligers daarom ook aanwezig zijn bij deze Boekstartdag.

Aan deze dag zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie, zie de website.


www.graafschapbibliotheken.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld