<p>De Hanzehal Zutphen is vanaf 13 december een tijdelijke priklocatie. Foto: Alize Hillebrink</p>

De Hanzehal Zutphen is vanaf 13 december een tijdelijke priklocatie. Foto: Alize Hillebrink

Tijdelijke priklocatie in Hanzehal Zutphen

ZUTPHEN - Vanaf maandag 13 december is de GGD Noord- en Oost-Gelderland tijdelijk terug in de Hanzehal aan de Fanny Blankers-Koenweg in Zutphen. Hier kunnen inwoners zeven dagen per week van 8.00 tot 19.30 uur terecht voor hun coronavaccinatie en voor meer informatie. De locatie is open tot en met zondag 23 januari 2022.

Burgemeester Annemieke Vermeulen: “Met de Hanzehal als tijdelijke extra locatie kunnen we vaart maken met de coronavaccinaties en dat is hard nodig. Het is de meest geschikte locatie, maar het betekent ook dat sportverenigingen en scholen tijdelijk hun sporthal en kegelbaan afstaan. Gelukkig hebben zij er alle begrip voor dat de vaccinaties belangrijk zijn voor de volksgezondheid. Hoe meer mensen nu een prik krijgen, hoe sneller er weer meer mogelijk is. Ook is het fijn dat er nu een plek is in Zutphen waar je voor alle coronavaccinaties terechtkunt.”

Lees eerst de informatie van de GGD
Mensen die zich willen laten vaccineren, doen er goed aan eerst te lezen waar zij rekening mee moeten houden voordat zij naar de Hanzehal gaan: www.ggdnog.nl/over-de-ggd/nieuws/3e-prik-en-boosterprik-2-verschillende-vaccinaties.

Boostervaccinatie: met afspraak en alleen als je aan de beurt bent
De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de oudste ouderen. De boostervaccinatie krijgen mensen alleen op afspraak als hun geboortejaar aan de beurt is.

1e, 2e en 3e vaccinatie: zonder afspraak
Inwoners van Zutphen kunnen in de Hanzehal zonder afspraak terecht voor hun eerste, tweede én derde vaccinatie. De derde vaccinatie is alleen voor patiënten met een ernstige afweerstoornis. Bij een deel van deze patiënten is deze derde prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. In oktober 2021 hebben deze patiënten een uitnodiging gekregen van hun medisch specialist voor de derde coronavaccinatie. Zij kunnen alleen met deze uitnodiging een derde prik krijgen.

Mensen die twijfelen over de vaccinatie
Ook mensen met prikangst of mensen die nog twijfelen over de vaccinatie kunnen bij de GGD in de Hanzehal terecht. De medewerkers van de GGD nemen alle twijfels serieus en beantwoorden vrijblijvend alle vragen. Besluit iemand daarna om gevaccineerd te worden, dan kan dat snel en zonder afspraak.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden