Activiteiten Natuurbegraafplaats Schapenmeer goed bezocht

VORDEN - Natuurbegraafplaats Schapenmeer organiseerde afgelopen zaterdag twee paddenstoelenwandelingen onder leiding van Hermien Wassink. In eerste instantie zou er één wandeling starten maar door het grote belangstelling werd besloten tot een tweede groep. Tijdens de wandelingen kwamen de deelnemers van alles te weten over de verschillende soorten en hun kenmerken. En ook het kleverige koraalzwammetje kwam daarbij aan bod.

Waarom een natuurbegraafplaats een paddenstoelenwandeling organiseert? Pr-coördinator Ingeborg Roos: “Wij zijn een natuurorganisatie en vinden het belangrijk mens en natuur te verbinden. Vorige week organiseerden wij een Inspiratiedag natuurlijk begraven. Maar daarnaast kunt u bij ons ook deelnemen aan activiteiten zoals de paddenstoelenwandeling waar de aandacht voor de natuur voorop staat. Het is mooi om van de deelnemers terug te krijgen dat dit enorm gewaardeerd wordt”. 

Tijdens de Inspiratiedag natuurlijk begraven van 26 september jl. konden bezoekers deelnemen aan rondleidingen over de natuurbegraafplaats. Natuurkisten Achterhoek was aanwezig met natuurlijk afbreekbare kisten, wades en urnen. Bij Ruiterkamp Uitvaartverzorging kom men terecht met alle vragen rondom de zorg voor de overledene. Ruim 300 personen bezochten deze dag.

Schapenmeer beheert 65 hectare bos

Natuurbegraven
Natuurbegraafplaats Schapenmeer is een natuurorganisatie die 65 hectare bos beheert. Een klein deel daarvan is ingericht als natuurbegraafplaats. Bij natuurbegraven worden alleen natuurlijke materialen gebruikt en gaat het graf op in de natuur. Een graf is altijddurend.

Op de hoogte blijven
Om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Natuurbegraafplaats Schapenmeer kan men de agenda in de website in de gaten houden. Aanmelden voor de nieuwsbrief die ongeveer vier keer per jaar verschijnt kan ook via www.schapenmeer.org/contact/aanmelden-nieuwsbrief.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden