De Zutphense formatie Gimle speelt in ’t Warnshuus. Foto: PR
De Zutphense formatie Gimle speelt in ’t Warnshuus. Foto: PR

Optreden Gimle in het muziekcafé van ‘t Warnshuus

WARNSVELD - Zondagmiddag 10 oktober vindt het tweede muziekcafé van het seizoen plaats in ’t Warnshuus met de Zutphense formatie Gimle. De band speelt akoestische muziek. Het optreden begint om 14.30 uur. ’t Warnshuus is om 14.00 uur geopend. 

In 2003 begon de groep met het vertolken van traditionele dansmelodieën uit de Balkanlanden. Inmiddels staan nu ook dansen uit Israël op de speellijst. Het repertoire breidde zich uit naar muziek uit Ierland, Engeland en Schotland. Jigs en reels, snelle dansen gespeeld op de viool, begeleid met de Ierse trom (de bodhran) samen met de gitaar of de accordeon. Prachtige liederen uit Ierland werden toegevoegd: de droeve ballades over het leed van de Ieren tijdens de hongersnood rondom 1850. Zo worden Skibbereen en Spancill Hill, maar ook een bekende meezinger als The Wild Rover ten gehore gebracht. In het programma zijn tevens Klezmermelodieën opgenomen en een Hollandse polka, een enkele Zweedse wals of een Italiaanse tarantella.

De groep bestaat uit Elbert Slikkerveer (gitaar en slagwerk), Herman van Mal (viool), Lisette Elders (contrabas) en Ed Vervloet (accordeon en gitaar). 

De toegang is gratis. Een vrije, contante gift na afloop wordt gewaardeerd.


www.warnshuus.nl

0575 - 522796

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden