<p>FC Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen</p>

FC Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen

FC Zutphen op bezoek bij ZZC ‘20 in Zelhem

ZUTPHEN - Komende zaterdag 9 oktober treedt FC Zutphen om 15.00 uur op sportpark Pluimerskamp aan tegen de fusieclub uit Zelhem, ZZC ‘20. De ploeg uit Zelhem heeft het zoet van de overwinning in deze competitie nog niet mogen smaken, waardoor ze een elfde positie innemen op de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd met 2-1 verloren bij Sportclub Teuge.

FC Zutphen is de competitie prima begonnen
Met twee overwinningen van 6-0 en 5-0 ligt FC Zutphen volop op schema in deze competitie. De jonge ploeg van trainer Mark Horsman speelt goed voetbal, en het enthousiasme straalt er vanaf. Achterin heeft men na twee wedstrijden nog steeds de nul gehouden. Met twee ervaren centrale verdedigers namelijk Hidde Ruessink, Hidde van Kalker en een betrouwbare sluitpost in de persoon van Joey Wolsink heeft de ploeg het achterin goed staan.

ZZC ’20 niet onderschatten
Ondanks de magere resultaten doet FC Zutphen er goed aan deze tegenstander niet te onderschatten. De statistieken zijn matig. In het begin van vorig seizoen werd weliswaar met 7-2 gewonnen, maar in het seizoen daarvoor verloren de Zutphenaren met 3-2. Zo’n streekderby en vooral als deze uit wordt gespeeld geeft altijd wat extra dynamiek.

Zo langzamerhand worden de keuzemogelijkheden groter
Afgelopen zaterdag was te zien dat er diverse geblesseerde spelers aan het terugkomen zijn. Er vonden maar liefst vier wissels plaats van spelers die enige tijd geblesseerd waren. Verder zijn Jelle Macare, Jesse de Vries en Floris de Boer nog niet hersteld. Hun rentree zal nog enige weken duren. Er is echter voor de technische staf weinig reden om veel wijzigingen aan te brengen. Het team functioneert tot nu toe goed.

Ook de andere selectieteams presteren goed
Het tweede elftal onder leiding van Toon Hillebrand boekte haar tweede overwinning. Komende zaterdag wacht de zware uit wedstrijd tegen Excelsior ’31 in Rijssen. Ook de JO-19 boekte een mooie overwinning en de JO-23 speelde knap gelijk in de stadsderby tegen de Hoven. Met het steeds groter worden van de keuzes zullen ook deze teams zich steeds meer kunnen versterken.

De hoop is dat veel supporters de korte reis naar Zelhem zullen ondernemen. Het zal in de Achterhoek een treffen worden dat garant staat voor een aantrekkelijke pot voetbal.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden