<p>Legiana Collective. Foto: PR</p>

Legiana Collective. Foto: PR

Tuinseizoen de Wiersse eindigt levendig en theatraal met Legiana

VORDEN - Donderdag 30 september wordt het tuinseizoen van de Wiersse aan de Wiersserallee 9 in Vorden feestelijke afgesloten met de internationale band Legiana. Aanvang 13.00 uur.

Dit seizoen waren de Rijksmonumentale tuinen van de Wiersse voor het eerst wekelijks geopend tijdens het tuinseizoen. Een nieuwe groep toegewijde vrijwilligers zorgt ervoor dat bezoekers wekelijks de tuinen kunnen bewonderen en van zelfgebakken cake met koffie of thee kunnen genieten in het koetshuis. Om het seizoen feestelijk af te sluiten zal op de laatste wekelijkse opening van het jaar op donderdag 30 september het ensemble Legiana een concertje geven.
Legiana ontstond spontaan in de straten van Zwitserland, Frankrijk en Nederland, waar de Legiana’s elkaar vonden in een liefde voor wereldmuziek met poëtische narratief en een sterke groove. De stemmen van de zangeressen smelten tot natuurlijke harmonieën en de akoestische instrumentatie van gitaar, viool, cello en contrabas geeft de band een organisch geluid. Hun muziek belichaamt traditionele folk stijlen van overal ter wereld, van sensuele Latin ritmes tot Balkan dansmuziek tot cowboy songs en sea shanties, gezongen in veel talen. Recentelijk heeft de band zich met een aantal muzikanten uitgebreid tot Legiana Collective, waarin ook mandoline, trekzak, bas, ukelele en drums meespelen. Trouw aan hun begin op straat is de Legiana live show altijd levendig en theatraal en ademen de muzikanten een liefde voor het delen van hun muziek met het publiek.
Kaarten kunnen online of aan de deur worden gekocht. Voor vrienden van de Wiersse is de entree gratis. Bezoekers moeten een geldige coronapas kunnen tonen bij aankomst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden